7 септември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1533  Елизабета Iкралица на Англија.
1615  Џон Берч — англиски полковник.
1726  Франсоа-Андре Даникан Филидор — француски шахист.
1816  Фердинанд Ритер вон Хебраавстриски физичар.
1829  Август Кекуле — германски хемичар.
1842  Јоханес Цукерторт — германски шахист.
1866  Тристан Бернарфранцуски писател.
1908  Пол Браун — тренер по американски фудбал.
1909  Елија Казан — американски режисер.
1911  Тодор Живков — бугарски комунистички водач.
1923  Едуард Асадов — советски и руски поет.
1930  Сони Ролинс — американски џез-музичар.
1936  Брајан Хартбритански инженер.
1936  Бади Холи — американски рокенрол музичар.
1947  Авни Енѓулу — македонски поет.
1948  Ленче Милошевска — македонски поет.
1949  Дамир Шолман — хрватски и југословенски кошаркар.
1949  Глорија Гејнор — американска пејачка.
1951  Криси Хајнд — англиска рок-пејачка, членка на групата „Притендерс“ (Pretenders).
1951  Морис Албертбразилски пејач.
1955  Ефим Зелмановруски математичар.
1955  Мира Фурлан — хрватска глумица.
1960  Игор Сечин — вицепремиер на Русија.
1965  Дарко Панчев — македонски фудбалер.
1968  Марсел Десаи — француски фудбалер.
1980  Емре Белезоглутурски фудбалер.
1984  Вера Звонарева — руска тенисерка.
1984  Жоао Миранда — бразилски фудбалер.
1985  Рафиња — бразилски фудбалер.
1996  Донован Мичел — американски кошаркар.