13 септември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1819  Клара Шуман — германска пијанистка и композиторка, сопруга на Роберт Шуман.
1874  Арнолд Шенберг — австриски композитор.
1933  Душко Трифуновиќ — српски поет.
1941  Ахмед Сезер — претседател на Турција.
1944  Питер Сетера — американски рок-музичар, член на групата „Чикаго“ (Chicago).
1949  Павлина Климкар - Меанџиева — македонска поетеса.
1961  Дејв Мастејн — американски рок-музичар, член на групата „Мегадет“ (Megadeth).
1966  Филип Шоваговиќ — хрватски глумец.
1967  Мајкл Џонсон — американски атлетичар.
1967  Слободан Ковач — српски одбојкар и тренер.
1971  Горан Иванишевиќ — хрватски тенисер.
1976  Ивица Антески — македонски поет.
1982  Нене — бразилски кошаркар.
1984  Полина Семјоноваруска балерина.
1987  Цветана Пиронкова — бугарска тенисерка.
1989  Томас Милер — германски фудбалер.
1992  Марко Гобељиќ — српски фудбалер.
1995  Љупчо Дориев — македонски фудбалер.
1999  Педро Поро — шпански фудбалер.