4 септември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1241  Александар IIIкрал на Шкотска
1383  Амадеј VIIIгроф на Савоја.
1702  Легал де Кермер — француски шахист.
1717  Џоб Ортон — англиски министер.
1824  Антон Брукнер — австриски композитор.
1832  Антонио Аглиарди — италијански дипломат.
1851  Џон Дилонирски националист.
1895  Најџел Брус — англиски глумец.
1913  Кензо Танге — јапонски архитект.
1917  Хенри Форд II — автомобилски индустријалец.
1934  Клајв Гренџер — британски економист, добитник на Нобеловата награда за економија.
1937  Дон Фрејзер — австралиска пливачка.
1945  Дени Гатон — американски музичар.
1946  Дејв Либман — американски џез-музичар.
1949  Дадо Топиќ — хрватски рок-пејач.
1950  Александар Берчек — српски глумец.
1957  Патрициа Талман — американска глумица.
1961  Кевин Кенеди — англиски глумец.
1970  Игор Кавалера — бразилски рок-музичар.
1972  Вања Изова Велева — македонска поетеса.
1973  Џејсон Дејвид Франк — американски глумец.
1980  Луси Силвас — англиска музичарка.
1981  Бијонсе Ноулс — американска пејачка.
1985  Раул Албиол — шпански фудбалер.
1991  Александар Анастасиевиќ — српски одбојкар.
1993  Лајвен Курзава — француски фудбалер.
1993  Јаник Караско — белгиски фудбалер.