20 септември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1377  Албрехт IV — војвода од Австрија.
1859  Никола Начов — бугарски писател.
1878  Аптон Синклер — северноамерикански писател и публицист.
1917  Обдулио Варела — уругвајски фудбалер.
1920  Сергеј Бондарчук — советски сценарист, режисер и глумец.
1921  Чико Хамилтон — американски џез-музичар.
1934  Софија Лорен — италијанска глумица.
1940  Таро Асо — јапонски политичар.
1955  Тодор Чепреганов — македонски историчар.
1956  Стив Колмен — американски џез-музичар.
1957  Владимир Ткаченко — украинско-руски и советски кошаркар.
1960  Алис Браун — американска атлетичарка.
1969  Ричард Вичге — холандски фудбалер.
1975  Хуан Пабло Монтоја — колумбиски автомобилист.
1980  Густав Ларсон — швајцарски велосипедист.
1980  Игор Вори — хрватски ракометар.
1989  Алфредо Балони — италијански велосипедист.
1993  Јулијан Дракслер — германски фудбалер.
1995  Роб Холдинг — англиски фудбалер.