Прејди на содржината

16 септември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1846  Ана Кингсфорд — англиска медицинска сестра.
1885  Карен Хорнај — германски психолог.
1886  Ханс Арп или Жан Арп — германско-француски сликар и вајар.
1891  Карл Дениц — последниот канцелар на нацистичка Германија.
1905  Владимир Холан — чешки поет.
1912  Ѓерѓ Шароши — унгарски фудбалер.
1923  Ли Куан Јупремиер на Сингапур.
1924  Лорен Бекол — американска глумица.
1925  Би Би Кинг — американски блуз-гитарист.
1934  Елџин Бејлор — американски кошаркар и тренер.
1943  Петар Ангеловски — македонски биолог.
1948  Санде Стојчевски — македонски поет.
1950  Мехмет Али Шахин — претседател на Собранието на Турција.
1952  Фатос Нано — албански политичар.
1953  Мануел Пелегрини — аргентински фудбалер и тренер.
1956  Ратко Радовановиќ — српски и југословенски кошаркар.
1958  Невил Саутол — велшки фудбалер.
1963  Ричард Маркс — американски поп-пејач.
1965  Карл-Хајнц Ридле — германски фудбалер.
1966  Кевин Јанг — американски атлетичар.
1974  Ед Стопард — англиски глумец.
1982  Линус Гердеман — германски велосипедист.
1986  Јонас Вангенехтен — белгиски велосипедист.
1988  Димитрис Сиовас — грчки фудбалер.
1989  Роберт Пен Ворен — американски поет.
1994  Александар Митровиќ — српски фудбалер.
1994  Бруно Петковиќ — хрватски фудбалер.
1994  Најџел Вилијамс-Гос — американски кошаркар.
1995  Арон Гордон — американски кошаркар.
2004  Оливер Скип — англиски фудбалер.