8 септември (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 септември
1474  Лудовико Ариосто — италијански поет.
1779  Мустафа IV — отомански султан.
1804  Едуард Морикегермански поет.
1841  Антонин Дворжак — чешки композитор.
1880  Јордан Тренков — македонски револуционер.
1881  Хари Хилман — американски атлетичар.
1897  Сејмур Харис — американски економист.
1914  Димитриј Цариградскипатријарх на Цариград.
1915  Франк Кади — американски глумец.
1937  Вирна Лиси — италијанска глумец.
1925  Питер Селерс — англиски глумец.
1946  Александар Авдеев — министер за култура на Русија.
1955  Валериј Герасимов — руски генерал, началник на ГШ на руската армија.
1962  Кристофер Клим — американски писател.
1972  Маркус Бабел — германски фудбалер.
1979  Пинк — американска поп-пејачка.
1980  Ирена Јорданова — македонска писателка.
1980  Мануеле Мори — италијански велосипедист.
1981  Џо Кол — англиски фудбалер.
1983  Џинг Јинг — кинески кану-спринтер.
1983  Питер Каузер — словенечки кајакар.
1983  Диего Бенаљо — швајцарски фудбалер .
1986  Кирил Набабкин — руски фудбалер.
1986  Карлос Бака — колумбиски фудбалер.
1986  Жоао Мутињо — португалски фудбалер.
1989  Табаре Виудез — уругвајски фудбалер.
1989  Гилфи Сигурдсон — исландски фудбалер.
1994  Бруно Фернандеш — португалски фудбалер.