Ширина на колосек

Од Википедија — слободната енциклопедија
Разни ширини на колосекот.
Разни ширини на колосекот.

Пругите според ширината на колосекот се делат на:

Широк колосек[уреди | уреди извор]

Нормален колосек[уреди | уреди извор]

Тесен колосек[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]