Список на села во Населица

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ова е список на населени места во традиционалната област Населица, Егејска Македонија.

Име на македонски Македонски-латиница Име на грчки Грчки-латиница Жители во 1903 Жители во 2001
Бања Banja Бања Бања 55
Бела Црква Bela Crkva Бела Црква Бела Црква 210
Бишово Bišovo Бишово Бишово 250
Блазом Blazom Блазом Блазом 590
Блазомишта Blazomišta Блазомишта Блазомишта 300
Бобушта Bobušta Бобушта Бобушта 300
Братмир Bratmir Братмир Братмир 60
Бурша Burša Бурша Бурша 400
Бухин Buhin Бухин Бухин 130
Бухорино Buhorino 260
Вајпеш Vajpeš Вајпеш Вајпеш 320
Видолуш Vidoluš Видолуш Видолуш 405
Вилјан Viljan Вилјан Вилјан 50
Винјани Vinjani Винјани Винјани 100
Водорина Vodorina Водорина Водорина 255
Вотрица Votrica Вотрица Вотрица 160
Вратин Vratin Вратин Вратин 375
Вронџишта Vrondžišta Вронџишта Вронџишта 400
Гинуш Ginuš Гинуш Гинуш 250
Девла Devla Девла Девла 100
Дислап Dislap Дислап Дислап 100
Долос Dolos Долос Долос 561
Домовишта Domovišta Домовишта Домовишта 50
Драмишта Dramišta Драмишта Драмишта 270
Дуско Dusko Дуско Дуско 190
Живан Živan Живан Живан 285
Жупан Župan Жупан Жупан 1750
Занско Zansko Занско Занско 200
Занско Zansko Занско Занско 441
Јанково Jankovo Јанково Јанково 200
Калистрат Kalistrat Калистрат Калистрат 100
Кинам Kinam Кинам Кинам 250
Клепиш Klepiš Клепиш Клепиш 250
Конско Konsko Конско Конско 1200
Костанско Kostansko Костанско Костанско 850
Кримин Krimin Кримин Кримин 487
Лабаница Labanica Лабаница Лабаница 155
Лаја Laja Лаја Лаја 300
Латоришта Latorišta Латоришта Латоришта 110
Лапчишта Lapčišta Лапчишта Лапчишта 2600
Либохово Libohovo Либохово (Населичко)Либохово Либохово (Населичко)Либохово 300
Лихнадес Lihnades Лихнадес Лихнадес 150
Локом Lokom Локом Локом 235
Лубес Lubes Лубес Лубес 71
Луври Luvri Луври Луври 200
Лунч Lunč Лунч Лунч 180
Магер Mager Магер Магер 235
Марчишта Marčišta Марчишта Марчишта 350
Масган Masgan Масган Масган 165
Мирали Mirali Мирали Мирали 280
Мирсан Mirsan Мирсан Мирсан 280
Мислегошти Mislegošti Мислегошти Мислегошти 420
Моласи Molasi Моласи Моласи 150
Нестим Nestim Нестим Нестим 260
Панаре Panare Панаре Панаре 70
Пелка Pelka Пелка Пелка 580
Пепелишта Pepelišta Пепелишта Пепелишта 414
Пиљур Piljur Пиљур Пиљур 350
Поишта Poišta Поишта Поишта 300
Радовишта Radovišta Радовишта Радовишта 366
Ренда Renda Ренда Ренда 250
Ресулја Resulja Ресулја Ресулја 100
Рокастрон Rokastron Рокастрон Рокастрон 65
Сачишта Sačišta Сачишта Сачишта 4800
Сволјани Svoljani Сволјани Сволјани 200
Селце Selce Селце Селце 2300
Сирочани Siročani Сирочани Сирочани 210
Сокол Sokol Сокол Сокол 30
Трапатуш Trapatuš Трапатуш Трапатуш 237
Трапезица Trapezica Трапезица Трапезица 220
Трашрица Trašrica Трашрица Трашрица 100
Тричко Tričko Тричко Тричко 150
Фотун Fotun Фотун Фотун 100
Фуркач Furkač Фуркач Фуркач 90
Хорево Horevo Хорево Хорево 120
Хотур Hotur Хотур Хотур 300
Цакнохор Caknohor Цакнохор Цакнохор 360
Царишта Carišta Царишта Царишта 122
Цкалохор Ckalohor Цкалохор Цкалохор 400
Цотил Cotil Цотил Цотил 440
Черепјан Čerepjan Черепјан Черепјан 140
Черушница Čerušnica Черушница Черушница 260
Чирак Čirak Чирак Чирак 105
Чрчишта Črčišta Чрчишта Чрчишта 370
Шербадес Šerbades Шербадес Шербадес 220
Шјурдан Šjurdan Шјурдан Шјурдан 75