Прва македонска кошаркарска лига 2020/21 - Прва лига

Од Википедија — слободната енциклопедија

Првата лига на Првата македонска кошаркарска лига 2020/21 започнала на 31 октомври 2020 година, а завршила на 7 мај 2021 година. Вкупно дванаесет екипи се натпреварувале во регуларниот дел за да ги одлучат првите осум места кои воделе во разигрувањето и последните четири места кои воделе во плеј-аутот на Првата македонска кошаркарска лига 2020/21.

Табела[уреди | уреди извор]

     Екипи кои продолжиле во Разигрувањето
     Екипи кои продолжиле во Плеј-аутот
# Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош
Разлика
Бодови Забелешка
1. Пелистер 17 5 2199 1780 + 419 39
2. Работнички 15 7 1791 1760 + 31 37 2-0; +5
3. Еуро Никел 2005 15 7 1966 1868 + 98 37 0-2; -5
4. МЗТ Аеродром 14 8 1901 1693 + 208 36
5. Куманово 2009 13 9 1863 1804 + 59 35 1-1; кошеви во гости 83-73
6. Гостивар 13 9 1903 1856 + 47 35 1-1; кошеви во гости 73-83
7. ТФТ 12 10 1846 1827 + 19 34
8. Навико Академија ФМП 11 11 1720 1765 - 45 33
9. Кожув 10 12 1774 1787 - 13 32
10. МЗТ Уни Банка 6 16 1660 1836 - 176 28
11. Вардар 4 18 1710 2021 - 311 26
12. Црн Дрим Грин Мобил 2 20 1636 1972 - 336 24

Извор: Кошаркарска федерација на Македонија

Резултати[уреди | уреди извор]

1. коло[уреди | уреди извор]

31 октомври
2020
18:00
Извештај Академија ФМП 84, Гостивар 75    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 10[1]
Четвртини: 24-15, 24-18, 19-24, 17-18
Пое: С. Крстајиќ 23
Ско: С. Темелковски 10
Дод: С. Крстајиќ 6
Пое: М. Армстед 19
Ско: А. Тодоровиќ 8
Дод: М. Армстед 7
31 октомври
2020
18:00
Извештај ТФТ 82, Куманово 2009 83    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[1]
МРТ 3
Четвртини: 17-17, 16-30, 22-18, 27-18
Пое: Л. Андерсон 20
Ско: А. Смит 5
Дод: Т. Харис 9
Пое: А. Андрејевиќ 16
Ско: А. Андрејевиќ 8
Дод: Ј. Црниќ 5
1 ноември
2020
16:00
Извештај МЗТ Уни Банка 75, Еуро Никел 2005 79    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 0[1]
Четвртини: 23-19, 16-27, 26-14, 10-19
Пое: Л. Тодоровски 18
Ско: А. Андоновски 9
Дод: Т. Изабел 8
Пое: Д. Мијатовиќ 23
Ско: А. Казарновски 9
Дод: А. Казарновски 8
1 ноември
2020
18:00
Извештај Работнички 94, МЗТ Аеродром 90    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 10[1]
МРТ 3
Четвртини: 27-15, 18-30, 26-21, 23-24
Пое: Д. Питс 29
Ско: Л. Вашингтон 7
Дод: Д. Питс 8
Пое: О. Олуџоби 19
Ско: Х. Гравет 8
Дод: А. Магдевски 7

2. коло[уреди | уреди извор]

4 ноември
2020
16:00
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 69, ТФТ 79    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[2]
Четвртини: 16-18, 25-22, 14-18, 14-21
Пое: К. Рос 27
Ско: К. Марсело 8
Дод: К. Рос 5
Пое: Т. Харис 33
Ско: Т. Харис, С. Николов 9
Дод: Т. Харис, С. Николов 3
4 ноември
2020
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 81, Кожув 75    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 1[2]
Четвртини: 18-, 26-19, 15-21, 22-18
Пое: А. Бојиќ 25
Ско: А. Магдевски, О. Олуџоби 7
Дод: повеќемина-3 4
Пое: А. Максвел 25
Ско: А. Максвел 9
Дод: Д. Караџовски, Џ. Скот 5
4 ноември
2020
18:00
Извештај Гостивар 82, Работнички 92 Пдж  Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 0[2]
МРТ 3
Четвртини: 15-25, 19-26, 17-18, 28-10, Пдж: 3-13
Пое: А. Тодоровиќ 17
Ско: А. Тодоровиќ 8
Дод: К. Мозли 6
Пое: С. Балмазовиќ 26
Ско: С. Балмазовиќ 8
Дод: М. Младеновиќ 6
4 ноември
2020
18:00
Извештај Куманово 2009 77, МЗТ Уни Банка 73    Училишна сала Перо Наков, Куманово
Гледачи: 0[2]
Четвртини: 19-16, 25-20, 16-19, 17-18
Пое: А. Андрејевиќ, Ј. Црниќ 16
Ско: Г. Бојанов 13
Дод: повеќемина-4 4
Пое: Т. Изабел 21
Ско: Л. Тодоровски 9
Дод: Т. Изабел 6
4 ноември
2020
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 96, Академија ФМП 82    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[2]
Четвртини: 24-18, 26-27, 27-15, 19-22
Пое: А. Казарновски 16
Ско: А. Казарновски 10
Дод: Ј. Петровски 8
Пое: Р. Харис 19
Ско: С. Темелковски 8
Дод: Р. Харис, С. Крстајиќ 4

3. коло[уреди | уреди извор]

7 ноември
2020
16:00
Извештај Кожув 84, Работнички 95    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 0[3]
Четвртини: 17-30, 29-23, 15-24, 23-18
Пое: А. Максвел 22
Ско: Д. Караџовски 6
Дод: Д. Караџовски 5
Пое: К. Николовски 22
Ско: повеќемина-3 4
Дод: М. Младеновиќ 6
7 ноември
2020
18:00
Извештај Академија ФМП 91, Куманово 2009 89    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 0[3]
Четвртини: 22-21, 20-24, 25-25, 24-19
Пое: С. Крстајиќ 32
Ско: Т. Атанасов 11
Дод: Р. Харис 5
Пое: А. Андрејевиќ 24
Ско: А. Андрејевиќ 13
Дод: М. Грант 5
8 ноември
2020
18:00
Извештај МЗТ Уни Банка 75, Црн Дрим Грин Мобил 78    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 1[3]
МРТ 3
Четвртини: 19-20, 19-20, 15-20, 22-18
Пое: Л. Савичевиќ 22
Ско: Т. Изабел 10
Дод: Т. Изабел 9
Пое: К. Рос 24
Ско: А. Настовски 13
Дод: К. Рос, Х. Клусен 2
8 ноември
2020
18:00
Извештај Гостивар 96, Еуро Никел 2005 87    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 0[3]
Четвртини: 25-20, 22-21, 26-19, 23-27
Пое: М. Армстед 28
Ско: А. Тодоровиќ 12
Дод: М. Армстед 8
Пое: Д. Мијатовиќ 26
Ско: А. Казарновски 6
Дод: Д. Соколов 6

4. коло[уреди | уреди извор]

15 ноември
2020
18:30
Извештај Пелистер 104, МЗТ Уни Банка 66    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[4]
Четвртини: 18-18, 29-20, 29-16, 28-12
Пое: А. Калахан
Ско: Б. Трајковски 6
Дод: Ј. Зекири 6
Пое: Т. Изабел 22
Ско: Т. Изабел 7
Дод: Т. Изабел 4

5. коло[уреди | уреди извор]

17 ноември
2020
19:00
Извештај ТФТ 83, Кожув 62    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[5]
Четвртини: 19-13, 36-21, 7-20, 21-8
Пое: повеќемина-3 23
Ско: А. Смит, Л. Андерсон 13
Дод: Т. Харис 10
Пое: А. Максвел 17
Ско: Н. Станојевиќ 12
Дод: М. Симоновски 6
18 ноември
2020
18:00
Извештај Гостивар 109, Црн Дрим Грин Мобил 95    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 0[5]
Четвртини: 26-24, 25-18, 28-27, 30-26
Пое: А. Костоски 28
Ско: А. Тодоровиќ 11
Дод: А. Костоски 11
Пое: К. Рос 22
Ско: повеќемина-3 5
Дод: К. Рос 8

6. коло[уреди | уреди извор]

5 декември
2020
17:00
Извештај Вардар 99, ТФТ 100    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[6]
Четвртини: 26-23, 16-28, 27-30, 30-19
Пое: Џ. Провел 38
Ско: Д. Крстевски 9
Дод: Џ. Провел, В. Ташовски 6
Пое: Л. Хортон 28
Ско: А. Смит 5
Дод: Т. Харис 8

2. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

10 декември
2020
18:30
Извештај Пелистер 122, Вардар 72    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[7]
Четвртини: 36-18, 27-13, 33-20, 26-21
Пое: И. Кесар 19
Ско: И. Кесар 9
Дод: Ч. Вилијамс 9
Пое: Џ. Провел 21
Ско: Д. Крстевски 6
Дод: Д. Крстевски 4

7. коло[уреди | уреди извор]

13 декември
2020
17:00
Извештај Куманово 2009 86, Црн Дрим Грин Мобил 75    Училишна сала Перо Наков, Куманово
Гледачи: 0[8]
Четвртини: 24-13, 24-24, 24-23, 14-15
Пое: А. Андрејевиќ 22
Ско: А. Андрејевиќ 13
Дод: К. Рос 8
Пое: Х. Клусен 21
Ско: К. Марсело 7
Дод: А. Настовски 3

8. коло[уреди | уреди извор]

16 декември
2020
17:00
Извештај МЗТ Аеродром 75, Еуро Никел 2005 87    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[9]
МРТ 3
Четвртини: 20-23, 25-18, 11-13, 19-33
Пое: Д. Стојановски 26
Ско: А. Бојиќ 10
Дод: А. Магдевски 6
Пое: Д. Соколов 30
Ско: А. Казарновски 9
Дод: Ј. Петровски 9
16 декември
2020
17:00
Извештај Вардар 79, Академија ФМП 82    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[9]
Четвртини: 26-21, 13-17, 18-25, 22-19
Пое: В. Лефкоски, Џ. Провел 19
Ско: Д. Крстевски 10
Дод: Џ. Провел 10
Пое: С. Крстајиќ 26
Ско: С. Темелковски 14
Дод: Р. Харис 5
16 декември
2020
18:30
Извештај Пелистер 113, Куманово 2009 75    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[9]
Четвртини: 32-20, 23-18, 26-16, 32-21
Пое: Б. Стајиќ 26
Ско: Б. Трајковски 8
Дод: Б. Стајиќ 7
Пое: К. Рос 17
Ско: А. Андрејевиќ 6
Дод: Г. Марковски, К. Рос 3

9. коло[уреди | уреди извор]

19 декември
2020
17:00
Извештај Академија ФМП 89, ТФТ 75    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 0[10]
МРТ 3
Четвртини: 30-16, 15-21, 22-22, 22-16
Пое: Р. Харис 22
Ско: повеќемина-3 9
Дод: Р. Харис, С. Крстајиќ 5
Пое: Л. Андерсон 27
Ско: Т. Харис 7
Дод: Т. Харис 6
19 декември
2020
18:00
Извештај Гостивар 91, Вардар 53    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 0[10]
Четвртини: 13-13, 30-9, 29-18, 19-13
Пое: М. Армстед 17
Ско: А. Тодоровиќ 10
Дод: М. Јанески, И. Димчевски 6
Пое: В. Ташовски 12
Ско: Д. Радош 7
Дод: повеќемина-4 2
20 декември
2020
13:30
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 70, Пелистер 102    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[10]
Четвртини: 15-31, 18-23, 18-22, 19-26
Пое: Х. Клусен 16
Ско: М. Арсоски 9
Дод: А. Атанасов. Х. Клусен 4
Пое: И. Кесар 26
Ско: Ј. Зекири 8
Дод: Ч. Вилијамс

1. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

22 декември
2020
14:00
Извештај Вардар 76, Црн Дрим Грин Мобил 72    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[11]
Четвртини: 24-19, 16-23, 15-12, 21-18
Пое: Џ. Провел 23
Ско: М. Дујковиќ 15
Дод: Џ. Провел 5
Пое: Џ. Каухрд 24
Ско: Џ. Каухрд 7
Дод: Џ. Каухрд 4

4. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

23 декември
2020
17:00
Извештај Работнички 89, Еуро Никел 2005 85    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[12]
МРТ 3
Четвртини: 21-25, 33-12, 21-29, 14-19
Пое: Л. Вилијамс 20
Ско: Л. Вилијамс 7
Дод: К. Враговиќ, Д. Питс 5
Пое: Д. Мијатовиќ 25
Ско: Д. Соколов, Д. Мијатовиќ 7
Дод: Д. Соколов 6

5. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

23 декември
2020
19:00
Извештај Академија ФМП 67, Пелистер 95    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 0[12]
МРТ 3
Четвртини: 19-25, 21-24, 17-22, 10-24
Пое: С. Крстајиќ 15
Ско: Т. Атанасов
Дод: С. Крстајиќ 3
Пое: Н. Малешевиќ 22
Ско: Б. Трајковски 10
Дод: Ч. Вилијамс, Џ. Калахан 5

10. коло[уреди | уреди извор]

26 декември
2020
15:00
Извештај МЗТ Уни Банка 88, Академија ФМП 77    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[13]
Четвртини: 16-20, 22-12, 21-23, 29-22
Пое: Л. Савичевиќ 21
Ско: Р. Монтгомери 20
Дод: Л. Савичевиќ 3
Пое: Т. Атанасов 18
Ско: С. Темелковски 10
Дод: Р. Харис 4
26 декември
2020
17:00
Извештај Вардар 68, Еуро Никел 2005 94    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[13]
Четвртини: 18-25, 18-21, 16-18, 16-30
Пое: М. Дујковиќ, В. Лефкоски 16
Ско: М. Дујковиќ 11
Дод: повеќемина-3 3
Пое: А. Казарновски 24
Ско: Н. Караколев, А. Казарновски 7
Дод: А. Влаховиќ 8
26 декември
2020
18:00
Извештај ТФТ 81, Гостивар 73    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[13]
Четвртини: 18-18, 20-18, 16-22, 26-25
Пое: Т. Харис, А. Хортон 19
Ско: Т. Харис 7
Дод: Т. Харис 6
Пое: А. Тодоровиќ 20
Ско: А. Тодоровиќ 7
Дод: А. Костоски 7
26 декември
2020
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 104, Црн Дрим Грин Мобил 67    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[13]
Четвртини: 33-14, 34-17, 13-25, 24-11
Пое: Х. Гравет 26
Ско: Х. Гравет 11
Дод: А. Магдевски 7
Пое: Џ. Каухрд 21
Ско: К. Марсело 12
Дод: М. Ристовски, А. Деолски 2
27 декември
2020
17:00
Извештај Работнички 81, Пелистер 105    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[13]
МРТ 3
Четвртини: 17-34, 19-25, 22-20, 23-26
Пое: С. Балмазовиќ 32
Ско: К. Николовски, С. Балмазовиќ 6
Дод: Д. Питс 6
Пое: Б. Трајковски 26
Ско: Б. Трајковски 9
Дод: Б. Стајиќ, Џ. Калахан 6

3. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

12 јануари
2021
17:00
Извештај Вардар 67, МЗТ Аеродром 100    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[14]
Четвртини: 17-22, 20-21, 13-24, 17-33
Пое: Д. Диксон 18
Ско: М. Дујковиќ 8
Дод: Џ. Провел 4
Пое: О. Олуџоби 17
Ско: О. Олуџоби 10
Дод: Х. Гравет 5

8. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

13 јануари
2021
16:00
Извештај Работнички 84, Црн Дрим Грин Мобил 81    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[15]
Четвртини: 21-27, 23-23, 23-15, 17-16
Пое: С. Балмазовиќ 23
Ско: С. Балмазовиќ 10
Дод: М. Младеновиќ 8
Пое: Џ. Каухрд 27
Ско: С. Коне 16
Дод: Г. Коскоски, Џ. Каухрд 4

1. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

13 јануари
2021
17:30
Извештај Кожув 83, Пелистер 88 Пдж  Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 0[15]
Четвртини: 10-22, 23-21, 25-16, 14-13, Пдж: 11-16
Пое: Н. Силаџи 27
Ско: Н. Станојевиќ 12
Дод: Д. Караџовски 6
Пое: И. Кесар 24
Ско: Б. Трајковски 14
Дод: Џ. Калахан 6

11. коло[уреди | уреди извор]

15 јануари
2021
18:30
Извештај Академија ФМП 75, Работнички 69    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 0[16]
Четвртини: 24-14, 11-20, 19-16, 21-19
Пое: С. Крстајиќ 30
Ско: С. Темелковски, С. Крстајиќ 14
Дод: С. Крстајиќ 6
Пое: С. Балмазовиќ 16
Ско: Љ. Младеновски 11
Дод: Д. Питс 6
15 јануари
2021
20:00
Извештај Пелистер 88, МЗТ Аеродром 85    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[16]
Четвртини: 25-29, 18-15, 27-19, 18-22
Пое: И. Кесар 27
Ско: Н. Малешевиќ 11
Дод: Б. Стајиќ 10
Пое: О. Олуџоби 38
Ско: О. Олуџоби 8
Дод: А. Магдевски 8
16 јануари
2021
18:00
Извештај Гостивар 78, МЗТ Уни Банка 62    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 0[16]
Четвртини: 23-29, 20-8, 25-16, 10-9
Пое: А. Костоски 20
Ско: Џ. Фрајдеј 8
Дод: А. Костоски 6
Пое: Л. Савичевиќ 22
Ско: Р. Монтгомери 20
Дод: Д. Митевски, Р. Монтгомери 3
16 јануари
2021
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 79, ТФТ 86    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[16]
Четвртини: 23-20, 19-19, 21-23, 16-24
Пое: Д. Мијатовиќ 18
Ско: Д. Соколов 13
Дод: Ј. Петровски 6
Пое: Т. Харис 16
Ско: А. Смит 8
Дод: Т. Харис 13
17 јануари
2021
17:00
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 58, Кожув 76    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[16]
Четвртини: 16-21, 18-15, 10-23, 14-17
Пое: К. Марсело 13
Ско: С. Коне 10
Дод: Д. Каухрд 7
Пое: Д. Караџовски 25
Ско: Станојевиќ 10
Дод: Џ. Скот 4
18 јануари
2021
17:00
Извештај Вардар 86, Куманово 2009 95    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[17]
Четвртини: 23-22, 26-24, 14-25, 23-24
Пое: Џ. Провел 35
Ско: М. Дујковиќ, Д. Дикембе 9
Дод: Џ. Провел, В. Ташовски 4
Пое: О. Ливингстон 20
Ско: А. Андрејевиќ 8
Дод: К. Рос 7

4. коло (заостанати натпревари)[уреди | уреди извор]

20 јануари
2021
16:00
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 65, Академија ФМП 86    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[18]
Четвртини: 15-20, 16-25, 14-32, 20-19
Пое: Џ. Каухрд 12
Ско: С. Коне 8
Дод: И. Клусен 3
Пое: Т. Атанасов 21
Ско: Т. Атанасов 12
Дод: Р. Харис 5
20 јануари
2021
17:30
Извештај Кожув 86, Вардар 82 Пдж  Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 0[18]
Четвртини: 28-21, 15-15, 11-22, 19-15, Пдж: 13-9
Пое: Н. Силаџи 22
Ско: Д. Караџовски 10
Дод: Д. Караџовски 11
Пое: Џ. Провел 28
Ско: Д. Крстевски, Д. Дикембе 8
Дод: Џ. Провел, В. Ташовски 3
20 јануари
2021
18:00
Извештај Гостивар 91, Куманово 2009 83    Спортска сала Младост, Куманово
Гледачи: 0[18]
Четвртини: 21-20, 27-21, 8-25, 35-17
Пое: А. Костоски 24
Ско: А. Тодоровиќ 7
Дод: А. Костоски 12
Пое: К. Рос 24
Ско: К. Рос 9
Дод: О. Лигингстон 6

3. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

20 јануари
2021
18:00
Извештај ТФТ 97, Пелистер 82    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[18]
Четвртини: 24-25, 22-22, 30-13, 21-22
Пое: Л. Андерсон 23
Ско: А. Смит 13
Дод: Т. Харис 11
Пое: Ч. Вилијамс 21
Ско: Б. Трајковски 10
Дод: Б. Стајиќ 7

12. коло[уреди | уреди извор]

23 јануари
2021
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 90, МЗТ Уни Банка 79    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[19]
Четвртини: 18-10, 23-12, 26-18, 23-39
Пое: Ј. Петровски 22
Ско: Д. Соколов 8
Дод: Ј. Петровски 11
Пое: М. Митевски 21
Ско: Р. Монтгомери 18
Дод: М. Митевски 5
24 јануари
2021
16:00
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 68, Вардар 81    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[19]
Четвртини: 12-21, 20-23, 23-16, 13-21
Пое: И. Клусен 19
Ско: М. Арсоски 12
Дод: Џ. Каухрд 5
Пое: В. Ташовски 25
Ско: М. Дујковиќ 18
Дод: Џ. Провел 7
24 јануари
2021
17:00
Извештај Куманово 2009 88, ТФТ 94    Училишна сала Перо Наков, Куманово
Гледачи: 0[19]
Четвртини: 20-23, 20-25, 24-25, 24-21
Пое: К. Рос 18
Ско: А. Андрејевиќ 13
Дод: О. Ливингстон 4
Пое: Л. Андерсон 21
Ско: А. Смит 13
Дод: Т. Харис 6
24 јануари
2021
18:00
Извештај Гостивар 92, Академија ФМП 81    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 0
Четвртини: 25-15, 21-16, 31-20, 15-20
Пое: Џ. Фрајдеј 29
Ско: Џ. Фрајдеј 10
Дод: А. Костоски 10
Пое: С. Крстајиќ 29
Ско: повеќемина-3 6
Дод: Т. Атанасов 4
24 јануари
2021
18:30
Извештај Пелистер 102, Кожув 81    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[19]
Четвртини: 26-24, 36-20, 23-22, 17-15
Пое: Б. Стајиќ, И. Кесар 21
Ско: Б. Трајковски, Ч. Вилијамс
Дод: Б. Стајиќ 7
Пое: Н. Силаџи 27
Ско: Н. Силаџи, В. Лок 6
Дод: Д. Караџовски 6

6. коло (заостанати натпревари)[уреди | уреди извор]

27 јануари
2021
16:00
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 72, Еуро Никел 2005 79    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[20]
Четвртини: 31-19, 14-22, 14-21, 13-17
Пое: Г. Коскоски 19
Ско: К. Марсело 9
Дод: Х. Радически, Д. Миса 5
Пое: Р. Ририќ 22
Ско: Р. Ририќ 13
Дод: Д. Соколов 5
27 јануари
2021
17:30
Извештај Кожув 100, МЗТ Уни Банка 79    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 0[20]
Четвртини: 19-24, 33-17, 22-19, 26-19
Пое: М. Симоновски, П. Пајиќ 18
Ско: Н. Станојевиќ 9
Дод: Д. Караџовски 6
Пое: А. Андоновски 21
Ско: Р. Монтгомери 8
Дод: Л. Савичевиќ, Р. Монтгомери 2
27 јануари
2021
18:30
Извештај Пелистер 111, Гостивар 115    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[20]
Четвртини: 29-27, 27-25, 30-37, 35-26
Пое: Б. Трајковски, Н. Малешевиќ 21
Ско: И. Кесар, Н. Малешевиќ 7
Дод: И. Кесар 6
Пое: И. Димчевски 35
Ско: И. Димчевски, А. Тодоровиќ 9
Дод: Џ. Вокер 8

4. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

28 јануари
2021
19:30
Извештај МЗТ Аеродром 91, ТФТ 78    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[20]
МРТ 3
Четвртини: 30-19, 13-24, 19-19, 29-16
Пое: Д. Стојановски 30
Ско: А. Магдевски 9
Дод: А. Магдевски 5
Пое: А. Смит 18
Ско: А. Смит 16
Дод: Т. Харис 10

13. коло[уреди | уреди извор]

30 јануари
2021
15:30
Извештај МЗТ Уни Банка 67, Куманово 2009 68    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[21]
Четвртини: 20-22, 16-21, 14-10, 17-15
Пое: Л. Савичевиќ 14
Ско: А. Андоновски 9
Дод: Л. Савичевиќ, А. Андоновски 4
Пое: Б. Ѓекиќ 18
Ско: А. Андрејевиќ 9
Дод: О. Ливингстон 7
30 јануари
2021
17:00
Извештај Вардар 80, Пелистер 105    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[21]
Четвртини: 28-32, 12-28, 20-20, 20-25
Пое: Д. Дикембе 25
Ско: Д. Дикембе, Ж. Сила 7
Дод: Џ. Провел 6
Пое: И. Кесар 25
Ско: И. Кесар 14
Дод: Б. Стајиќ 10
30 јануари
2021
18:00
Извештај Академија ФМП 89, Еуро Никел 2005 94 Пдж  Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 0[21]
Четвртини: 13-21, 25-27, 25-19, 17-13, Пдж: 9-14
Пое: С. Крстајиќ 34
Ско: С. Темелковски 7
Дод: повеќемина-3 3
Пое: Д. Соколов 25
Ско: Р. Рикиќ 12
Дод: Д. Соколов 6
30 јануари
2021
18:00
Извештај ТФТ 113, Црн Дрим Грин Мобил 82    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[21]
Четвртини: 27-25, 27-24, 29-16, 30-17
Пое: Ч. Шелман 19
Ско: С. Николов, А. Смит 7
Дод: Т. Харис 12
Пое: М . Арсоски 16
Ско: И. Клусен 8
Дод: Џ. Каухрд 4
31 јануари
2021
17:30
Извештај Кожув 65, МЗТ Аеродром 82    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 0[21]
Четвртини: 25-21, 19-25, 8-18, 13-18
Пое: Џ. Скот 19
Ско: Џ. Скот 8
Дод: Д. Караџовски 4
Пое: О. Олуџоби 25
Ско: О. Олуџоби 10
Дод: А. Магдевски 3

7. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

3 февруари
2021
17:30
Извештај Академија ФМП 72, Кожув 83    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 0[22]
Четвртини: 14-19, 25-20, 14-24, 19-20
Пое: С. Крстљајиќ 33
Ско: С. Темелковски 8
Дод: Р. Харис 6
Пое: Џ. Скот 16
Ско: Н. Станојевиќ 11
Дод: Д. Караџовски, Џ. Скот 5

5. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

4 февруари
2021
17:00
Извештај МЗТ Уни Банка 75, МЗТ Аеродром 97    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 0[22]
Четвртини: 19-22, 20-20, 17-34, 19-21
Пое: Р. Монтгомери 15
Ско: Р. Монтгомери 13
Дод: М. Митевски 4
Пое: Б. Крстевски 19
Ско: И. Карачиќ 7
Дод: А. Магдевски, Х. Гравет 4

14. коло[уреди | уреди извор]

6 февруари
2021
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 89, Гостивар 99    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[23]
Четвртини: 22-30, 26-28, 15-23, 26-18
Пое: Ј. Петровски 23
Ско: Р. Рикиќ 12
Дод: Ј. Петровски 11
Пое: А. Тодоровиќ 29
Ско: И. Димчевски 6
Дод: А. Костоски 12
7 февруари
2021
16:00
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 80, МЗТ Уни Банка 84    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[23]
Четвртини: 16-29, 28-9, 23-22, 13-24
Пое: К. Хортман 17
Ско: К. Марсело 11
Дод: Џ. Каухрд 7
Пое: Р. Монтгомери 19
Ско: Р. Монтгомери 13
Дод: Л. Савичевиќ, М. Митевски 3
7 февруари
2021
17:00
Извештај Куманово 2009 72, Академија ФМП 66    Училишна сала Перо Наков, Куманово
Гледачи: 0[23]
Четвртини: 22-22, 13-13, 19-19, 18-12
Пое: Б. Ѓекиќ 24
Ско: А. Андрејевиќ 13
Дод: О. Ливингстон 6
Пое: С. Крстајиќ 19
Ско: Т. Атанасов 6
Дод: С. Крстајиќ 5
7 февруари
2021
17:00
Извештај Работнички 78, Кожув 81    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[23]
МРТ 3
Четвртини: 20-25, 22-12, 18-22, 18-22
Пое: К. Николовски 29
Ско: Љ. Младеновски 9
Дод: Д. Питс 7
Пое: Н. Силаџи 18
Ско: Н. Станојевиќ 10
Дод: Џ. Скот 4

15. коло[уреди | уреди извор]

27 февруари
2021
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 83, Работнички 84    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[24]
Четвртини: 11-30, 28-20, 21-12, 23-22
Пое: Џ. Дубински 22
Ско: Р. Рикиќ 15
Дод: Џ. Дубински 6
Пое: Ф. Бундовиќ 27
Ско: Ф. Бундовиќ 12
Дод: М. Младеновиќ 6
27 февруари
2021
18:00
Извештај Куманово 2009 81, Гостивар 73    Училишна сала Перо Наков, Куманово
Гледачи: 0[24]
Четвртини: 16-29, 23-8, 21-27, 21-9
Пое: О. Ливингстон 27
Ско: А. Андрејевиќ 9
Дод: повеќемина-3 4
Пое: Џ. Фрајдеј 26
Ско: А. Тодоровиќ, Џ. Фрајдеј 6
Дод: А. Костоски 9
27 февруари
2021
18:00
Извештај Академија ФМП 74, Црн Дрим Грин Мобил 68    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 0[24]
Четвртини: 10-15, 20-26, 26-6, 18-21
Пое: С. Крстајиќ 27
Ско: Т. Атанасов, С. Крстајиќ 9
Дод: Р. Харис 4
Пое: К. Марсело 17
Ско: К. Марсело 10
Дод: А. Настовски 6
28 февруари
2021
16:30
Извештај МЗТ Уни Банка 81, Пелистер 95    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[24]
Четвртини: 14-23, 27-28, 18-32, 22-12
Пое: Р. Монтгомери 27
Ско: Р. Монтгомери 12
Дод: Л. Савичевиќ 5
Пое: И. Кесар 25
Ско: Б. Трајковски 13
Дод: Ч. Вилијамс 6
28 февруари
2021
17:00
Извештај Вардар 95, Кожув 86    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[24]
Четвртини: 22-27, 21-15, 24-19, 28-25
Пое: Д. Дикембе 20
Ско: Д. Дикембе 13
Дод: В. Ташовски 7
Пое: Н. Силаџи 32
Ско: Н. Силаџи 12
Дод: Џ. Скот 6

7. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

3 март
2021
16:30
Извештај МЗТ Уни Банка 89, Вардар 86    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[25]
МРТ 3
Четвртини: 22-23, 17-27, 29-23, 21-13
Пое: Р. Монтгомери 30
Ско: Р. Монтгомери 11
Дод: Л. Савичевиќ 7
Пое: Д. Дикембе 23
Ско: М. Дујковиќ 9
Дод: А. Цветковски 4

8. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

3 март
2021
17:30
[ Извештај] Кожув 90, Гостивар 74    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 0[25]
Четвртини: 21-19, 28-17, 15-11, 26-27
Пое: Н. Станојевиќ 23
Ско: Н. Станојевиќ 11
Дод: Д. Караџовски 7
Пое: А. Костоски 20
Ско: М. Јанески 8
Дод: А. Костоски 4

16. коло[уреди | уреди извор]

6 март
2021
16:00
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 72, Гостивар 83    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[26]
Четвртини: 18-19, 13-22, 15-21, 26-21
Пое: К. Марсело 22
Ско: К. Марсело 16
Дод: повеќемина-4 2
Пое: Џ. Фрајдеј 24
Ско: Џ. Фрајдеј 11
Дод: А. Костоски 10
6 март
2021
18:30
Извештај Пелистер 100, Академија ФМП 72    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[26]
Четвртини: 36-19, 21-22, 20-17, 23-14
Пое: Б. Трајковски 20
Ско: Б. Трајковски 13
Дод: Б. Стајиќ 4
Пое: С. Крстајиќ 17
Ско: Т. Атанасов 6
Дод: Р. Харис 6
6 март
2021
19:00
Извештај Куманово 2009 78, Еуро Никел 2005 79    Училишна сала Перо Наков, Куманово
Гледачи: 0[26]
МРТ 3
Четвртини: 24-20, 19-19, 24-20, 11-20
Пое: О. Ливингстон 18
Ско: Д. Робев 8
Дод: О. Ливингстон 10
Пое: Р. Рикиќ 25
Ско: Д. Мијатовиќ 8
Дод: Ј. Петровски 6
7 март
2021
17:30
Извештај Кожув 90, ТФТ 76    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 0[26]
Четвртини: 15-23, 21-25, 35-12, 19-16
Пое: П. Пајиќ 18
Ско: Н. Станојевиќ 11
Дод: Д. Караџовски 10
Пое: Л. Хортон 23
Ско: А. Смит 12
Дод: Т. Харис 4

7. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

10 март
2021
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 75, Пелистер 102    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[27]
МРТ 3
Четвртини: 18-35, 20-23, 20-26, 17-18
Пое: Р. Рикиќ 13
Ско: Р. Рикиќ 13
Дод: Ј. Петровски, Џ. Дубински 5
Пое: И. Кесар 26
Ско: Б. Трајковски 11
Дод: Ч. Вилијамс 10

8. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

10 март
2021
18:00
Извештај ТФТ 76, МЗТ Уни Банка 65    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[27]
Четвртини: 16-8, 21-18, 23-20, 16-19
Пое: А. Митревски 16
Ско: А. Смит 19
Дод: Т. Харис 6
Пое: Л. Тодоровски, Л. Зекири 13
Ско: Р. Монтгомери 13
Дод: М. Митевски 5

17. коло[уреди | уреди извор]

13 март
2021
16:00
Извештај Еуро Никел 2005 111, Црн Дрим Грин Мобил 74    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[28]
Четвртини: 24-19, 30-11, 34-23, 23-21
Пое: Т. Златев 18
Ско: Р. Рикиќ 9
Дод: Џ. Дубински 8
Пое: И. Клусен 5 21
Ско: И. Клусен 5
Дод: И. Клусен 5
13 март
2021
17:00
Извештај Гостивар 80, Пелистер 100    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 0[28]
Четвртини: 25-23, 20-26, 11-24, 24-27
Пое: А. Тодоровиќ 22
Ско: А. Тодоровиќ 8
Дод: А. Костоски 9
Пое: И. Кесар 26
Ско: Б. Трајковски 10
Дод: Н. Малешевиќ 8
13 март
2021
18:00
Извештај Академија ФМП 85, МЗТ Аеродром 73    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 0[28]
МРТ 3
Четвртини: 18-21, 15-25, 25-18, 27-9
Пое: С. Крстајиќ 23
Ско: Т. Атанасов 9
Дод: Р. Харис 9
Пое: Д. Стојановски, О. Олуџоби 14
Ско: А. Бојиќ, О. Олуџоби 6
Дод: Ф. Тарнер 3
13 март
2021
18:00
Извештај ТФТ 94, Вардар 71    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[28]
Четвртини: 19-13, 24-22, 25-13, 26-23
Пое: А. Смит 20
Ско: А. Смит 19
Дод: Т. Харис 10
Пое: Ж. Сила 17
Ско: М. Дујковиќ 10
Дод: Д. Иванов, В. Ташовски 2
13 март
2021
19:00
Извештај Куманово 2009 95, Работнички 70    Училишна сала Перо Наков, Куманово
Гледачи: 0[28]
Четвртини: 24-25, 28-15, 26-13, 17-17
Пое: О. Ливингстон 20
Ско: Д. Робев
Дод: О. Ливингстон 9
Пое: Д. Питс 17
Ско: Љ. Младеновски, С. Балмазовиќ 5
Дод: Д. Питс, Ф. Бундовиќ 3
14 март
2021
17:00
Извештај МЗТ Уни Банка 81, Кожув 74    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 0[28]
Четвртини: 22-19, 21-16, 16-27, 22-12
Пое: М. Митевски 18
Ско: Р. Монтгомери 11
Дод: М. Митевски, Р. Монтгомери 4
Пое: Д. Караџовски 19
Ско: Н. Станојевиќ 10
Дод: Џ. Скот 7

18. коло[уреди | уреди извор]

17 март
2021
17:00
Извештај Работнички 73, ТФТ 77    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[29]
Четвртини: 16-19, 20-24, 21-20, 16-14
Пое: К. Николовски 18
Ско: Љ. Младеновски 8
Дод: Д. Питс 6
Пое: А. Смит, Л. Андерсон 17
Ско: А. Смит 8
Дод: Т. Харис 7
21 март
2021
18:00
Извештај Вардар 85, МЗТ Уни Банка 79    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[29]
Четвртини: 25-18, 21-15, 18-20, 21-26
Пое: Д. Дикембе 27
Ско: Д. Дикембе 9
Дод: Џ. Провел 8
Пое: Р. Монтгомери 17
Ско: Р. Монтгомери 12
Дод: Л. Савичевиќ, Д. Митевски 4
17 март
2021
17:30
Извештај Кожув 77, Академија ФМП 84    Спортска сала 26 Aприл, Гевгелија
Гледачи: 0[29]
Четвртини: 17-24, 18-20, 25-15, 17-25
Пое: Н. Станојевиќ 26
Ско: Н. Станојевиќ 12
Дод: Д. Караџовски 4
Пое: С. Крстајиќ 28
Ско: С. Темелковски 8
Дод: О. Двојаковски, С. Крстајиќ 4
21 март
2021
18:00
Извештај Пелистер 116, Еуро Никел 2005 122 Пдж  Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[29]
Четвртини: 16-23, 36-18, 13-23, 27-28, Пдж: 8-8, 7-7, 9-15
Пое: И. Кесар 33
Ско: Б. Трајковски 10
Дод: Н. Малешевиќ 10
Пое: Р. Рикиќ 23
Ско: Д. Соколов, Р. Рикиќ 9
Дод: Д. Соколов, Џ. Дубински 6
21 март
2021
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 93, Гостивар 76    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[29]
МРТ 3
Четвртини: 29-18, 20-14, 28-22, 16-22
Пое: Х. Гравет 22
Ско: Б. Крстевски, Х. Гравет 6
Дод: Д. Стојановски, Ф. Тарнер 5
Пое: И. Димчевски 19
Ско: А. Тодоровиќ 12
Дод: Џ. Вокер 9

19. коло[уреди | уреди извор]

20 март
2021
17:00
Извештај Гостивар 75, Кожув 81    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 0[30]
Четвртини: 10-29, 19-12, 19-21, 27-19
Пое: А. Тодоровиќ 23
Ско: А. Тодоровиќ 12
Дод: А. Костоски 12
Пое: Џ. Скот 19
Ско: Н. Силаџи 10
Дод: Д. Караџовски, Н. Силаџи 50
20 март
2021
18:30
Извештај Академија ФМП 78, Вардар 63    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 0[30]
Четвртини: 28-16, 18-17, 15-16, 17-14
Пое: С. Крстајиќ 28
Ско: О. Двојаковски 10
Дод: Р. Харис 8
Пое: Џ. Провел 15
Ско: М. Дујковиќ 14
Дод: Д. Дикембе 3
21 март
2021
16:15
Извештај МЗТ Уни Банка 74, ТФТ 90    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[30]
Четвртини: 14-12, 22-19, 19-21, 19-30
Пое: Р. Монтгомери 22
Ско: Р. Монтгомери 13
Дод: Р. Монтгомери 3
Пое: Л. Андерсон 20
Ско: А. Смит 15
Дод: Е. Нури, Л. Андерсон 4
21 март
2021
18:30
Извештај Куманово 2009 81, Пелистер 73    Училишна сала Перо Наков, Куманово
Гледачи: 0[30]
МРТ 3
Четвртини: 22-17, 17-15, 22-22, 20-19
Пое: О. Ливингстон 28
Ско: А. Андрејевиќ 11
Дод: О. Ливингстон 6
Пое: И. Кесар 25
Ско: Н. Малешевиќ 8
Дод: Б. Стајиќ 5

20. коло[уреди | уреди извор]

24 март
2021
17:00
Извештај Вардар 105, Гостивар 106    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[31]
Четвртини: 24-29, 30-21, 22-27, 29-29
Пое: Џ. Провел 27
Ско: Д. Дикембе 8
Дод: И. Ивановиќ, Џ. Провел 6
Пое: А. Тодоровиќ 26
Ско: И. Димчевски, А. Тодоровиќ 8
Дод: А. Костоски 8
24 март
2021
17:30
Извештај Кожув 76, Еуро Никел 2005 81    Спортска сала 26 Aприл, Гевгелија
Гледачи: 0[31]
Четвртини: 20-20, 24-14, 10-19, 12-13
Пое: Џ. Скот 25
Ско: М. Симоновски 10
Дод: Џ. Скот 7
Пое: Р. Рикиќ 16
Ско: Р. Рикиќ 11
Дод: Ј. Петровски 5
25 март
2021
18:00
Извештај Пелистер 117, Црн Дрим Грин Мобил 68    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[31]
Четвртини: 25-19, 28-17, 31-21, 33-11
Пое: Н. Малешевиќ 24
Ско: Н. Малешевиќ, Б. Стајиќ 6
Дод: Б. Стајиќ 6
Пое: А. Вокер 17
Ско: Д. Миса 5
Дод: С. Стаменковиќ 3

21. коло[уреди | уреди извор]

27 март
2021
18:00
Извештај Академија ФМП 82, МЗТ Уни Банка 84    Училишна сала Независна Македонија, Скопје
Гледачи: 0[32]
Четвртини: 22-14, 16-26, 21-15, 23-29
Пое: Л. Стојановски 25
Ско: Р. Харис 12
Дод: Р. Харис 7
Пое: М. Митевски 18
Ско: Р. Монтгомери 15
Дод: М. Митевски, Д. Митевски 4
27 март
2021
18:00
Извештај Еуро Никел 2005 96, Вардар 79    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[32]
Четвртини: 20-15, 23-20, 25-26, 28-18
Пое: Д. Соколов 20
Ско: Д. Соколов 9
Дод: Џ. Дубински 10
Пое: Д. Дикембе 41
Ско: Д. Дикембе 11
Дод: Д. Крстевски, В. Ташовски 4
27 март
2021
18:30
Извештај Куманово 2009 88, Кожув 73    Училишна сала Перо Наков, Куманово
Гледачи: 0[32]
Четвртини: 22-33, 16-16, 25-10, 25-14
Пое: Б. Ѓекиќ 16
Ско: Б. Ѓекиќ 9
Дод: О. Ливингстон 8
Пое: Н. Силаџи 22
Ско: М. Станојевиќ 9
Дод: повеќемина-3 4

6. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

1 април
2020
16:00
Извештај МЗТ Аеродром 95, Академија ФМП 61    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 0[33]
МРТ 3
Четвртини: 25-19, 22-12, 27-12, 21-18
Пое: А. Мекиќ, Б. Крстевски 17
Ско: И. Карачиќ 8
Дод: К. Николов 6
Пое: Р. Харис 13
Ско: Р. Харис 7
Дод: Р. Харис, С. Крстајиќ 3

5. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

1 април
2021
17:00
Извештај Вардар 67, Работнички 92    СРЦ Кале (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[33]
Четвртини: 11-22, 20-13, 13-28, 23-29
Пое: В. Ташовски 19
Ско: М. Дујковиќ 14
Дод: Џ. Провел 4
Пое: М. Мулалиќ 17
Ско: Љ. Младеновски 13
Дод: М. Младеновиќ, Ф. Бундовиќ 6

22. коло[уреди | уреди извор]

3 април
2021
16:00
Извештај МЗТ Уни Банка 77, Гостивар 72    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[34]
Четвртини: 15-18, 32-18, 16-23, 14-13
Пое: Р. Монтгомери 23
Ско: Р. Монтгомери 15
Дод: Д. Митевски 4
Пое: А. Костоски 17
Ско: Н. Николиќ 9
Дод: А. Костоски 8
3 април
2021
16:00
Извештај ТФТ 67, Еуро Никел 2005 83    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[34]
Четвртини: 15-22, 13-14, 16-27, 23-20
Пое: А. Смит 19
Ско: повеќемина-4 5
Дод: Т. Харис 9
Пое: Ј. Петровски 17
Ско: Д. Соколов 14
Дод: Ј. Петровски, Џ. Дубински 5
3 април
2021
19:00
Извештај Работнички 68, Академија ФМП 66    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[34]
Четвртини: 18-18, 18-15, 16-23, 16-10
Пое: Ф. Бундовиќ 19
Ско: Ф. Бундовиќ 15
Дод: М. Младеновиќ 5
Пое: Р. Харис 22
Ско: О. Двојаковски 14
Дод: С. Крстајиќ 3
4 април
2021
18:00
Извештај Кожув 97, Црн Дрим Грин Мобил 73    Спортска сала 26 Aприл, Гевгелија
Гледачи: 0[34]
Четвртини: 32-23, 19-21, 19-12, 27-17
Пое: М. Симоновски 24
Ско: Н. Станојевиќ 14
Дод: Т. Петров 9
Пое: К. Марсело 24
Ско: К. Марсело 11
Дод: И. Клусен, А. Вокер 4

6. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

6 април
2021
17:00
Извештај Работнички 79, Куманово 2009 72    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[35]
Четвртини: 20-22, 17-17, 18-14, 24-19
Пое: Д. Питс 32
Ско: Љ. Младеновски 14
Дод: Д. Питс 5
Пое: Б. Ѓекиќ 25
Ско: Б. Ѓекиќ 13
Дод: О. Ливингстон 6

7. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

7 април
2021
16:00
Извештај Гостивар 65, МЗТ Аеродром 51    Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 0[35]
МРТ 3
Четвртини: 19-17, 20-6, 15-9, 11-19
Пое: Џ. Вокер 17
Ско: А. Тодоровиќ 8
Дод: М. Јанески 4
Пое: Б. Крстевски 13
Ско: И. Карачиќ 10
Дод: Ф. Тарнер 7

9. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

7 април
2021
16:00
Извештај Еуро Никел 2005 84, Кожув 75    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[35]
Четвртини: 15-17, 20-17, 25-23, 24-18
Пое: Р. Рикиќ 29
Ско: Р. Рикиќ 14
Дод: Ј. Петровски 7
Пое: В. Лок 20
Ско: М. Симоновски, Џ. Скот 8
Дод: Џ. Скот 8

7. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

9 април
2021
17:00
Извештај ТФТ 78, Работнички 81    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[36]
Четвртини: 8-25, 17-21, 32-16, 21-19
Пое: С. Николов 16
Ско: А. Смит 9
Дод: Т. Харис 11
Пое: Ф. Бундовиќ 27
Ско: Љ. Младеновски 18
Дод: М. Младеновиќ, Д. Питс 4

9. коло (заостанати натпревари)[уреди | уреди извор]

9 април
2021
17:00
Извештај Куманово 2009 87, МЗТ Аеродром 93    Училишна сала Перо Наков, Куманово
Гледачи: 0[36]
Четвртини: 21-34, 22-21, 23-18, 21-20
Пое: Д. Робев 20
Ско: Д. Робев 7
Дод: О. Ливингстон 5
Пое: А. Мекиќ 24
Ско: Б. Крстевски, И. Карачиќ 5
Дод: Ф. Тарнер
11 април
2021
17:00
Извештај МЗТ Уни Банка 61, Работнички 70    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[37]
Четвртини: 15-19, 17-17, 16-15, 13-19
Пое: Л. Зеќири 17
Ско: Р. Монтгомери 11
Дод: Д. Митевски 5
Пое: М. Мулалиќ 22
Ско: М. Младеновиќ, Љ. Младеновски 11
Дод: М. Младеновиќ 8

10. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

11 април
2021
16:00
Извештај Кожув 79, Куманово 2009 76    Спортска сала 26 Април, Гевгелија
Гледачи: 0[37]
Четвртини: 27-14, 20-16, 13-14, 19-32
Пое: М. Симоновски 17
Ско: М. Симоновски 8
Дод: М. Симоновски 8
Пое: Б. Ѓекиќ 22
Ско: Б. Ѓекиќ 9
Дод: О. Ливингстон 3

22. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

12 април
2021
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 84, Пелистер 81    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 0[37]
Четвртини: 26-16, 28-26, 12-21, 18-18
Пое: Б. Крстевски, Ф. Тарнер 17
Ско: повеќемина-3 6
Дод: Ф. Тарнер 6
Пое: И. Кесар, Н. Малешевиќ 23
Ско: Н. Малешевиќ 14
Дод: Б. Стајиќ, И. Кесар 5

5. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

14 април
2021
16:00
Извештај Еуро Никел 2005 112, Куманово 2009 111 Пдж  Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[38]
Четвртини: 16-14, 26-20, 23-29, 21-23Пдж: 12-12, 14-13
Пое: Р. Рикиќ 30
Ско: Р. Рикиќ 14
Дод: Џ. Дубински 13
Пое: О. Ливингстон 26
Ско: Б. Ѓекиќ 8
Дод: Ј. Црниќ 9

12. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

14 април
2021
16:00
Извештај МЗТ Аеродром 74, Работнички 75    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[38]
МРТ 3
Четвртини: 21-13, 20-27, 19-24, 14-11
Пое: А. Мекиќ 18
Ско: Б. Крстевски 5
Дод: Ф. Тарнер 8
Пое: Ф. Бундовиќ, М. Мулалиќ 16
Ско: Љ. Младеновски 10
Дод: М. Младеновиќ, Д. Питс 4

14. коло (заостанати натпревари)[уреди | уреди извор]

16 април
2021
18:00
Извештај Пелистер 104, ТФТ 68    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[39]
Четвртини: 22-16, 23-17, 26-17, 33-18
Пое: И. Кесар 27
Ско: повеќемина-4 6
Дод: Б. Стајиќ 6
Пое: А. Смит, Л. Хортон 14
Ско: Л. Хортон 7
Дод: Т. Харис 3
17 април
2021
16:00
Извештај МЗТ Аеродром 84, Вардар 66    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[39]
Четвртини: 21-17, 21-14, 13-13, 27-22
Пое: А. Бојиќ 21
Ско: А. Бојиќ 12
Дод: А. Магдевски, Х. Гравет 5
Пое: В. Ташовски 17
Ско: Д. Дикембе 10
Дод: В. Ташовски 4

13. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

17 април
2021
16:00
Извештај Работнички 79, Гостивар 83    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[39]
Четвртини: 26-27, 18-13, 19-17, 16-26
Пое: Љ. Младеновски 19
Ско: Љ. Младеновски 9
Дод: Ф. Бундовиќ 8
Пое: А. Костоски 21
Ско: И. Димчевски, Н. Николиќ 6
Дод: А. Костоски, Н. Николиќ 4

18. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

18 април
2021
16:00
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 81, Куманово 2009 83    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[40]
Четвртини: 23-18, 15-26, 24-21, 19-18
Пое: М. Пантиќ 26
Ско: С. Стаменковиќ 12
Дод: А. Соколовиќ 11
Пое: Б. Ѓекиќ 20
Ско: Б. Ѓекиќ 11
Дод: О. Ливингстон 5

16. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

21 април
2021
17:00
Извештај Работнички 92, Вардар 72    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[41]
Четвртини: 18-19, 20-19, 29-19, 25-15
Пое: И. Аска 30
Ско: Ф. Бундовиќ 9
Дод: М. Младеновиќ, М. Мулалиќ 5
Пое: Д. Дикембе 19
Ско: Д. Крстевски, Д. Дикембе 9
Дод: повеќемина-3 4

19. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

25 април
2021
16:00
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 78, Работнички 85    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[42]
Четвртини: 19-19, 22-24, 21-13, 16-29
Пое: А. Соколовиќ, М. Пантиќ 16
Ско: К. Марсело 15
Дод: М. Пантиќ 6
Пое: Д. Питс 25
Ско: Љ. Младеновски, И. Аска 9
Дод: Д. Питс 4

15. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

25 април
2021
17:00
Извештај ТФТ 78, МЗТ Аеродром 97    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[24]
МРТ 3
Четвртини: 20-35, 15-22, 25-22, 18-18
Пое: А. Смит 18
Ско: А. Смит 8
Дод: Т. Харис 4
Пое: О. Олуџоби 18
Ско: О. Олуџоби 12
Дод: Б. Крстевски 4

16. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

27 април
2021
17:00
Извештај МЗТ Аеродром 94, МЗТ Уни Банка 69    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Гледачи: 0[43]
Четвртини: 29-17, 22-24, 27-14, 16-14
Пое: Х. Гравет 19
Ско: А. Бојиќ 9
Дод: А. Магдевски 9
Пое: Л. Тодоровски 23
Ско: Р. Монтгомери 9
Дод: Д. Митевски 6

20. коло (заостанати натпревари)[уреди | уреди извор]

29 април
2021
15:15
Извештај Работнички 84, МЗТ Уни Банка 77    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[44]
Четвртини: 19-12, 21-20, 17-28, 27-17
Пое: Д. Питс 32
Ско: И. Аска 7
Дод: Д. Питс 4
Пое: М. Митевски 17
Ско: Р. Монтгомери 11
Дод: М. Митевски 6
29 април
2021
17:30
Извештај ТФТ 65, Навико Академија ФМП 77    СРЦ Кале, Скопје
Гледачи: 0[44]
Четвртини: 18-17, 12-24, 12-21, 23-15
Пое: А. Митревски 18
Ско: А. Смит 11
Дод: Л. Хортон 5
Пое: С. Крстајиќ 34
Ско: С. Крстајиќ 10
Дод: С. Крстајиќ 4

19. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

30 април
2021
16:00
Извештај Еуро Никел 2005 81, МЗТ Аеродром 96    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Гледачи: 0[44]
Четвртини: 25-21, 23-24, 17-30, 16-21
Пое: Р. Рикиќ 18
Ско: Р. Рикиќ 9
Дод: Џ. Дубински 9
Пое: А. Магдевски 19
Ско: Б. Крстевски 11
Дод: Б. Крстевски 5

20. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

5 мај
2021
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 76, Куманово 2009 83    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Гледачи: 0[45]
МРТ 3
Четвртини: 20-17, 19-15, 16-23, 21-28
Пое: А. Мекиќ 15
Ско: И. Карачиќ 8
Дод: А. Магдевски 5
Пое: О. Ливингстон 20
Ско: Б. Ѓекиќ 8
Дод: О. Ливингстон 11

21. коло (заостанати натпревари)[уреди | уреди извор]

6 мај
2021
17:00
Извештај Гостивар 115, ТФТ 109 Пдж  Спортска сала Младост, Гостивар
Гледачи: 0[45]
Четвртини: 20-33, 26-20, 26-23, 20-16, Пдж: 23-17
Пое: А. Тодоровиќ 28
Ско: И. Димчевски, А. Тодоровиќ 7
Дод: А. Костоски 10
Пое: Т. Харис 26
Ско: Л. Хортон 9
Дод: Т. Харис 8
6 мај
2021
18:00
Извештај Пелистер 94, Работнички 77    Спортска сала Боро Чурлевски, Битола
Гледачи: 0[45]
Четвртини: 31-20, 23-19, 25-21, 15-17
Пое: Н. Малешевиќ 21
Ско: Н. Малешевиќ 8
Дод: Б. Стајиќ, И. Кесар 4
Пое: Р. Торнтон 21
Ско: Р. Торнтон 15
Дод: повеќемина-3 2
7 мај
2021
16:00
Извештај Црн Дрим Грин Мобил 90, МЗТ Аеродром 88    Спортски центар Тими, Струга
Гледачи: 0[46]
Четвртини: 25-20, 23-22, 18-30, 24-16
Пое: С. Стаменковиќ 21
Ско: К. Марсело 8
Дод: А. Соколовиќ, М. Пантиќ 5
Пое: А. Бојиќ 20
Ско: А. Бојиќ 5
Дод: Х. Гравет 7

22. коло (заостанат натпревар)[уреди | уреди извор]

7 мај
2021
13:30
Извештај Куманово 2009 112, Вардар 78    Спортска сала Куманово, Скопје
Гледачи: 0[46]
Четвртини: 22-27, 23-25, 30-17, 37-9
Пое: Б. Ѓекиќ 29
Ско: С. Глигоријевиќ 12
Дод: О. Ливингстон 14
Пое: Д. Дикембе 26
Ско: М. Дујковиќ 14
Дод: В. Ташовски, М. Богдановиќ 2

Наводи[уреди | уреди извор]

 1. 1,0 1,1 1,2 1,3 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 1“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 29 октомври 2020. Архивирано од изворникот на 2020-10-31. Посетено на 31 октомври 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 2“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 3 ноември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-11-04. Посетено на 4 ноември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 3. 3,0 3,1 3,2 3,3 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 3“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 4 ноември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-11-08. Посетено на 8 ноември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 4. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 4“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 12 ноември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-11-15. Посетено на 15 ноември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 5. 5,0 5,1 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 5“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 16 ноември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-11-18. Посетено на 18 ноември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 6. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 6“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 3 декември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-12-04. Посетено на 4 декември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 7. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 2 (заостанат натпревар)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 9 декември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-12-09. Посетено на 9 декември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 8. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 7“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 10 декември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-12-10. Посетено на 10 декември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 9. 9,0 9,1 9,2 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 8“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 14 декември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-12-20. Посетено на 20 декември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 10. 10,0 10,1 10,2 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 9“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 17 декември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-12-20. Посетено на 20 декември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 11. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 1 (заостанат натпревар)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 21 декември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-12-21. Посетено на 21 декември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 12. 12,0 12,1 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 4 и 5 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 21 декември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-12-21. Посетено на 21 декември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 13. 13,0 13,1 13,2 13,3 13,4 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 10“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 24 декември 2020. Архивирано од изворникот на 2020-12-26. Посетено на 26 декември 2020.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 14. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 3 (заостанат натпревар)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 11 јануари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-01-13. Посетено на 12 јануари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 15. 15,0 15,1 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 1 и 8 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 11 јануари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-01-13. Посетено на 13 јануари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 11“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 14 јануари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-01-16. Посетено на 16 јануари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 17. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 11 (2)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 16 јануари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-01-18. Посетено на 18 јануари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 18. 18,0 18,1 18,2 18,3 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 3 и 4 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 20 јануари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-01-21. Посетено на 21 јануари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 19. 19,0 19,1 19,2 19,3 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 12“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 20 јануари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-01-21. Посетено на 21 јануари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 20. 20,0 20,1 20,2 20,3 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 4 и 6 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 25 јануари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-02-06. Посетено на 6 февруари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 21. 21,0 21,1 21,2 21,3 21,4 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 13“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 28 јануари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-02-06. Посетено на 6 февруари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 22. 22,0 22,1 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 5 и 7 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 1 февруари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-02-06. Посетено на 6 февруари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 23. 23,0 23,1 23,2 23,3 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 14“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 4 февруари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-02-06. Посетено на 6 февруари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 24. 24,0 24,1 24,2 24,3 24,4 24,5 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 15“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 25 февруари 2021. Архивирано од изворникот на 2021-02-28. Посетено на 28 февруари 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 25. 25,0 25,1 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 7 и 8 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 1 март 2021. Архивирано од изворникот на 2021-03-03. Посетено на 3 март 2021. line feed character во |title= во положба 50 (help)CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 26. 26,0 26,1 26,2 26,3 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 16“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 3 март 2021. Архивирано од изворникот на 2021-03-03. Посетено на 3 март 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 27. 27,0 27,1 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 7 и 8 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 8 март 2021. Архивирано од изворникот на 2021-03-08. Посетено на 8 март 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 28. 28,0 28,1 28,2 28,3 28,4 28,5 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 17“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 10 март 2021. Архивирано од изворникот на 2021-03-11. Посетено на 11 март 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 29. 29,0 29,1 29,2 29,3 29,4 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 18“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 15 март 2021. Архивирано од изворникот на 2021-03-17. Посетено на 17 март 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 30. 30,0 30,1 30,2 30,3 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 19“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 18 март 2021. Архивирано од изворникот на 2021-03-21. Посетено на 21 март 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 31. 31,0 31,1 31,2 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 20“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 22 март 2021. Архивирано од изворникот на 2021-03-22. Посетено на 22 март 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 32. 32,0 32,1 32,2 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 21“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 25 март 2021. Архивирано од изворникот на 2021-03-27. Посетено на 27 март 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 33. 33,0 33,1 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 5 и 6 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 30 март 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-01. Посетено на 1 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 34. 34,0 34,1 34,2 34,3 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 22“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 30 март 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-01. Посетено на 1 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 35. 35,0 35,1 35,2 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 6, 7 и 9 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 5 април 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-06. Посетено на 6 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 36. 36,0 36,1 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 7 и 9 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 7 април 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-08. Посетено на 8 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 37. 37,0 37,1 37,2 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 9, 10 и 22 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 9 април 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-09. Посетено на 9 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 38. 38,0 38,1 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 5 и 12 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 12 април 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-12. Посетено на 12 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 39. 39,0 39,1 39,2 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 13 и 14 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 15 април 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-16. Посетено на 16 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 40. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 18 (заостанат натпревар)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 16 април 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-16. Посетено на 16 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 41. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 16 (заостанат натпревар)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 19 април 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-20. Посетено на 20 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 42. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 15 и 19 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 22 април 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-24. Посетено на 24 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 43. „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 16 (заостанат натпревар)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 26 април 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-28. Посетено на 28 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 44. 44,0 44,1 44,2 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 19 и 20 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 27 април 2021. Архивирано од изворникот на 2021-04-28. Посетено на 28 април 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 45. 45,0 45,1 45,2 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 20 и 21 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 4 мај 2021. Архивирано од изворникот на 2021-05-07. Посетено на 7 мај 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)
 46. 46,0 46,1 „Прва Лига Мажи - Термини и делегирање коло 21 и 22 (заостанати натпревари)“ (PDF). Кошаркарска федерација на Македонија преку web.archive.org. 5 мај 2021. Архивирано од изворникот на 2021-05-07. Посетено на 7 мај 2021.CS1-одржување: бот: непознат статус на изворната URL (link)

Надворешни врски[уреди | уреди извор]