Знаме на Макао

Од Википедија — слободната енциклопедија
Знамето на Макао

Знамето на Макао има зелена основа на која во центарот се наоѓа лотосов цвет под кој се наоѓа стилизиран мост и река во бела боја. Над лотосовиот цвет има пет жолти ѕвезди.

Поврзано[уреди | уреди извор]