Википедија:Уредувачки натпревари/СИЕ Пролет 2020/евиденција/Chnitke

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Chnitke]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Иван Грохар 3 3 2 8 Словенија Словенија нова статија
Рихард Јакопич 3 3 2 8 Словенија Словенија нова статија
Нова словенечка уметност 2 3 2 7 Словенија Словенија нова статија
ИРВИН 3 3 2 8 Словенија Словенија нова статија
Антон Подбевшек 3 3 2 8 Словенија Словенија нова статија
Мирослав Краљевиќ 3 3 2 8 Хрватска Хрватска нова статија
Фран Лотка 2 2 2 6 Хрватска Хрватска нова статија
Драго Јанчар 2 2 2 6 Словенија Словенија нова статија
Едвард Коцбек 2 2 2 6 Словенија Словенија нова статија
Витомил Зупан 2 3 2 7 Словенија Словенија нова статија
Жале 2 3 2 7 Словенија Словенија нова статија
Латерна магика - театар 2 3 2 7 Чешка Чешка нова статија
Крсто Хегедушиќ 2 2 2 6 Хрватска Хрватска нова статија
Мато Целестин Медовиќ 2 2 2 6 Хрватска Хрватска нова статија
Глава (скулптура) на Франц Кафка 2 2 2 6 Чешка Чешка нова статија
Полската школа за плакати 2 3 2 7 Полска Полска нова статија
Калевала 1 2 2 5  Мордовија Мордовија нова статија
Полската филмска школа 2 2 2 6 Полска Полска нова статија
Музеј на невиноста 3 3 2 8 Турција Турција нова статија
Ерменските гробишта во Џулфа 2 2 2 6 Ерменија Ерменија нова статија
Јерерујк 2 2 2 6 Ерменија Ерменија нова статија
Белоруска Готика 2 3 2 7 Белгија Белорусија нова статија
Споменик на Чехов 2 2 2 6 Украина Донечка област нова статија
Општински дом 2 2 2 6 Чешка Чешка нова статија
Родната куќа на Антон Чехов 2 2 2 6 Украина Донечка област нова статија
Чача 2 1 2 5 Грузија Грузија нова статија
Железен волк 2 2 2 6 Литванија Литванија нова статија
Ѓаволот од Лоудин 2 2 2 6 Полска Полска нова статија
Успение Богородичино (Владимир) 2 3 2 7 Русија Русија нова статија
Мартин Крпан 2 2 2 6 Словенија Словенија нова статија
Национална и универзитетска библиотека на Словенија 1 2 2 5 Словенија Словенија нова статија
Лајбах 4 4 4 12 Словенија Словенија нова статија
Назар 2 2 2 6 Турција Турција нова статија
Беше еднаш во Анадолија 2 2 2 6 Турција Турција нова статија
Се викам црвено 2 3 2 7 Турција Турција нова статија
Киевски меѓународен филмски фестивал „Молодист“ 1 2 2 5 Украина Украина нова статија
Украински барок 2 2 2 6 Украина Украина нова статија
Александар Архипенко 3 3 3 9 Украина Украина нова статија
Мрика 1 1 2 4 Албанија Албанија нова статија
Мајка Албанија (статуа) 1 2 2 5 Албанија Албанија нова статија
"Ние сме нашите планини"- споменик 2 2 2 6 Ерменија Ерменија нова статија
Јегхише Тадевосјан 2 2 2 6 Ерменија Ерменија нова статија
Фикрет Амиров 2 2 2 6 Азербејџан Азербејџан нова статија
Хајдар Алијев Центар 2 2 2 6 Азербејџан Азербејџан нова статија
Девојчинската кула 1 1 2 4 Азербејџан Азербејџан нова статија
Сетар Бехлулзаде 3 3 2 8 Азербејџан Азербејџан нова статија
Црквата Света Катерина од Италија, Валета 2 2 2 6 Малезија Малта нова статија
Катедралата на Александар Невски, Новосибирск 1 1 2 4 Русија Русија нова статија
Стојаковиќ Јадранка 2 3 2 7  Република Српска (нова статија)
Свети Венцеслас Корал 2 2 2 6 Чешка Чешка нова статија
Прстенот на Ајфланд 2 2 2 6 Австралија Австрија нова статија
Куќата Хундертвасер 3 3 2 8 Австралија Австрија нова статија
Архитектурцентрум - Виенa 2 2 2 6 Австралија Австрија нова статија
Карлсплац 2 2 2 6 Австралија Австрија нова статија
Халил Паша (сликар) 2 2 2 6 Турција Турција нова статија
„Дресер на желки“ 2 2 2 6 Турција Турција нова статија
Бедри Рахми Ејубоглу 3 3 2 8 Турција Турција нова статија
Нежип Гајаз ули Жиханов 1 1 2 4  Татарстан Татарстан нова статија
Татарски Академски театар Галиаскар Камал 2 2 2 6  Татарстан Татарстан нова статија
Алишев Габдуллазјан Габдулбариевич 1 2 2 5  Татарстан Татарстан нова статија
Мартин Кукучин 2 2 2 6  Словачка Словачка нова статија
Октав Банцила 2 3 2 7  Романија Романија нова статија
Шумата на обесениот (роман) 1 1 2 4  Романија Романија нова статија
Дното на небото (филм) 1 1 2 4  Романија Романија нова статија
Институт за регулирање на времето (роман) 2 2 2 6 Турција Турција нова статија
Симфонискиот оркестар на РТВ Словенија 1 1 2 4 Словенија Словенија нова статија
Даворин Савник 2 2 2 6 Словенија Словенија нова статија
Едвард Равникар 1 1 2 4 Словенија Словенија нова статија
Флоријан Липуш 2 2 2 6 Словенија Словенија нова статија
Иван Аралица 2 3 2 7 Хрватска Хрватска нова статија
Иво Тијардовиќ 2 2 2 6 Хрватска Хрватска нова статија
Миклoш Изсo 2 2 2 6 Унгарија Унгарија нова статија
Стеќак 6 6 7 19  Црна Гора нова статија
Загир Исмагилов 2 3 2 7  Башкортостан нова статија
Вкупно