Википедија:Уредувачки натпревари/Океанографија/евиденција

Од Википедија — слободната енциклопедија

На оваа страница се наоѓа подробната евиденција на напишаните статии, заедно со оцените на жирито.

Вклучување во натпреварот[уреди извор]

Ако сакате да учествувате во натпреварот, најпрвин создадете страница, така што ќе го внесете вашето корисничко име во полето за внес на текстот и ќе стиснете на копчето. Откако ќе ја направите страницата, додајте се на дното на списокот на учесници.


При создавање на Вашата страница, додадете ги следниве предлошки:

  • {{:ВП:УНЗ|}} — по „|“ внесете го Вашето корисничко име
  • {{:ВП:УНС|}} — по „|“ внесувајте ги статиите кои сте ги направиле за натпреварот, една по друга
  • {{:ВП:УНК}} — предлошка за крај

Учесници[уреди извор]

Новите учесници одат на дното.

Додајте се себеси како

   {{/Корисничко име}}

каде „корисничко име“ е вашето корисничко име со кое сте пријавени на Википедија на македонски јазик.

Пријавени[уреди извор]

Katerina Ivanova 00]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Океанска хемија 3 3 3 9 нова статија
Урселов број 2 2 2 6 нова статија
Екманова спирала 3 3 3 9 нова статија
Солитон 5 5 5 15 нова статија
Бентал 4 4 4 12 нова статија
Сурферска зона 2 2 2 6 нова статија
Боја на водата 4 4 4 12 нова статија
Екманова брзина 3 4 3 10 нова статија
Келвинов бран 3 3 3 9 нова статија
Геострофни струи 3 2 2 7 нова статија
Мртва вода 2 2 2 6 нова статија
Набљудување на океаните 4 4 4 12 нова статија
Истражување на океаните 2 3 2 7 нова статија
Термоклин 3 3 3 9 нова статија
Океанска зона 2 2 2 6 нова статија
Океански басен 3 3 3 9 нова статија
Исфрлање на радиоактивен отпад во океаните 4 4 4 12 нова статија
Океански рибници 4 4 4 12 нова статија
OceanX 3 3 3 9 нова статија
Океански вител 3 3 3 9 нова статија
Росов Вител 1 1 1 3 нова статија
Веделов Вител 3 3 3 9 нова статија
Индоокеански Вител 1 1 1 3 нова статија
Струјно мешање 1 1 1 3 нова статија
Свердрупова рамнотежа 3 3 3 9 нова статија
Океански динамички термостат 6 5 5 16 нова статија
Вкупно


Тиверополник]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Ејрова бранова теорија 7 7 7 21 нова статија
Атмосферско кружење 5 5 5 15 нова статија
Бароклиност 3 4 3 10 нова статија
Идно морско ниво 9 9 9 27 нова статија
Длабокоокеанска вода 2 2 2 6 нова статија
Длабоко море 5 4 5 14 нова статија
Ладен извор 9 9 9 27 нова статија
Мезопелагиска зона 9 8 9 26 нова статија
Пелагиска зона 4 4 4 12 нова статија
Фотиска зона 5 5 5 15 нова статија
Афотиска зона 3 3 3 9 нова статија
Батијална зона 2 2 2 6 нова статија
Абисална зона 4 4 4 12 нова статија
Хадална зона 4 4 4 12 нова статија
Морски снег 5 5 5 15 нова статија
Дневна вертикална миграција 8 8 8 24 нова статија
Океански јаглероден циклус 9 8 8 25 нова статија
Физичка океанографија 7 6 6 19 нова статија
Подводна планина 8 7 7 22 нова статија
Пасивна граница 6 5 5 16 нова статија
Океански ров 8 7 7 22 нова статија
Крајбрежна географија 4 4 4 12 нова статија
Копнени плими 4 4 4 12 нова статија
Екваторски бранови 5 5 5 15 нова статија
Океанска кора 4 4 4 12 нова статија
Средноокеански гребен 6 6 6 18 нова статија
Подморски кањон 4 4 4 12 нова статија
Ширење на морското дно 6 5 5 16 нова статија
Морски мраз 6 5 5 16 нова статија
Континентална граница 2 2 2 6 нова статија
Батиметриска карта 4 4 4 12 нова статија
Хидротермални извори 9 9 9 27 нова статија
Подводни рамнини 8 8 8 24 нова статија
Субдукција 8 8 8 24 нова статија
Гајот 3 3 3 9 нова статија
Океанска висорамнина 3 3 3 9 нова статија
Крива на морското ниво 1 1 1 3 нова статија
Океанска звучна томографија 6 5 5 16 нова статија
Морска вода 6 6 6 18 нова статија
Кноидален бран 5 5 5 15 нова статија
Морска енергија 4 4 4 12 нова статија
Хидроакустика 2 2 2 6 нова статија
Звучна бомба 2 2 2 6 нова статија
Термохалинско кружење 6 5 5 16 нова статија
Морскотоплинска енергија 9 10 9 28 нова статија
Мртва струја 5 5 5 15 нова статија
Ветерен бран 8 7 7 22 нова статија
Закиселување на океаните 10 10 10 30 нова статија
Престанок на термохалинското кружење 6 5 5 16 нова статија
Океанографија 7 6 6 19 нова статија
Халоклин 2 3 2 7 нова статија
Топлинска содржина на океаните 4 4 4 12 нова статија
Вкупно
Chnitke]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Бриџриверски Океан 1 1 1 3 нова статија
Јапет (океан) 1 1 1 3 нова статија
Хантиски Океан 0 0 0 0 нова статија
Мескалера 0 1 0 1 нова статија
Суперокеан 1 1 1 3 нова статија
Панафрикански Океан 1 1 1 3 нова статија
Монголско-охотски Океан 2 2 2 6 нова статија
Фаруски Океан 2 1 1 4 нова статија
Посејдонов Океан 1 1 1 3 нова статија
Прототетис 1 1 1 3 нова статија
Реички Океан 1 1 1 3 нова статија
Лизгачкопланински Океан 0 0 0 0 нова статија
Јужноанујски Океан 1 1 1 3 нова статија
Уралски Океан 1 1 1 3 нова статија
Исландско Море 1 1 1 3 нова статија
Тихи Океан (картографија) 1 1 1 3 нова статија
Ојашио 2 2 2 6 нова статија
Алеутска струја 1 1 1 3 нова статија
Азорска струја 2 2 2 6 нова статија
Источна мадагаскарска струја 1 1 1 3 нова статија
Ломоносова струја 1 1 1 3 нова статија
Португалска струја 1 1 1 3 нова статија
Струја на Камчатка 1 1 1 3 нова статија
Светски океански атлас 2 2 2 6 нова статија
Авалонија 2 2 2 6 нова статија
Вкупно


Petar Kliment]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Сеизмичка океанографија 3 3 3 9 нова статија
Вкупно


Sofija Kliment]
Статија О1 О2 О3 Напомена
Моќта на плимата 5 5 5 15 нова статија
Вкупно