Бистра вода (серија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Бистра вода“
РежисерЈани Бојаџи
ПродуцентЈани Бојаџи
Главни улогиДејан Лилиќ
Јелена Жугиќ
Мето Јовановски
Роберт Вељановски
Александар Микиќ
Владо Јовановски
Зоран Љутков
Благоја Чоревски
Симеон Мони Дамевски
Снежана Конеска Руси
Младен Крстевски
Горан Стојановски
Кети Дончевска Илиќ
Васил Зафирчев
Александар Шехтански
Владо Дојчиновски
Шенка Колозова
Гоце Тодоровски
Катерина Шехтанска
Лазе Манасковски
Бранко Бенинов
Ѓорѓи Тодоровски
Кирил Андоновски
Нино Леви
Горан Илиќ
Марија Новак
Борче Начев
Илија Илиоски
Премиера2022
ДржаваМакедонија Македонија

Бистра водамакедонска телевизиска серија во режија на Јани Бојаџи, снимена во 2022 година. Во продукција на Телевизија Алфа.

Улоги[уреди | уреди извор]

Глумец Улога
Дејан Лилиќ Дамјан
Јелена Жугиќ Ника
Симеон Мони Дамевски Александар
Мето Јовановски Професорот
Роберт Вељановски Арсен
Александар Микиќ Стамен
Владо Јовановски Исо
Зоран Љутков Петар Гарски
Васил Зафирчев Жанко
Младен Крстевски Милан
Снежана Конеска Руси
Горан Стојановски Тодор
Кети Дончевска Илиќ Вера
Нино Леви Мишо Павличин
Маја Љутков Лина
Горан Илиќ Генералот
Марија Новак Магда
Ирена Илиевска Јана
Рубенс Муратовски Стефан
Благоја Чоревски
Шенка Колозова
Катерина Шехтанска
Александар Шехтански
Кирил Андоновски Стариот
Крсте Јовановски
Борче Начев Докторот во станот
Лазе Манасковски
Катина Иванова
Фирдаус Неби
Мелита Софрониоска
Гоце Тодоровски
Ефтим Трајчов Ѓаурски Милан
Бранко Бенинов Киро
Владо Дојчиновски Гиго Дракалски
Томе Витанов
Димче Мешковски
Јовица Михајловски
Владо Денчов
Григор Јовановски Константин
Владимир Тулиев Трстена
Андон Јовановски
Душица Стојановска Службеничка во државниот архив
Илија Илиоски Томо
Анастас Тановски
Марина Поп Панкова
Ѓорѓи Тодоровски Доктор
Кире Печијаревски
Марјан Чакмакоски
Александар Ѓорѓиев
Кирил Гравчев
Јордан Витанов Академикот
Марин Бабиќ
Ненад Милосављевиќ
Сашо Тасевски
Кирил Трајковски
Роберт Ристов Никита
Мирјана Ристов
Ѓокица Лукаревски
Лилјана Велјанова
Васил Михаил Бојан
Димитрина Мицкоска Румена
Жарко Димоски
Најдо Тодески
Миле Вратеовски Директорот на заводот
Тинка Ристевска
Диме Илиев
Марија Кондовска
Кица Ивковска-Велјановска
Гордана Ендровска Борка Гаврилска
Александра Пешевска Сонја
Елизабета Стефановска Катја Гаврилска
Петар Мирчевски
Јоана Поповска
Борис Чоревски
Слободан Степановски
Владимир Ендровски
Филип Мирчевски
Мартин Мирчевски
Самоил Стојановски
Давид Илиќ Шефот во агенција за туризам и менаџмент
Надица Петрова Медицинска сестра во ординацијата на Вера
Ванчо Мелев
Анкица Бенинова
Коста Ангов
Петар Маниќ Ѓорѓи