Урвич (тврдина)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Тврдина Урвич
Поглед кон тврдината
Карта
Општи податоци
ГрадПанчерево
ЗемјаБугарија


Тврдината Урвич се наоѓа во село Панчерево, Бугарија. Тврдината била изградена во 12 век, во времето на царот Иван Шишман, каде тој во близина на тврдината ги бранел своите позиции од Османлиите.