Мала тврдина (Бугарија)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Мала тврдина
Карта
Општи податоци
ГрадСозопол
ЗемјаБугарија


Малата тврдина се наоѓа во близина на Созопол, Бугарија. Според археолошките ископувања, се смета дека тврдината била изградена во 8 век п.н.е., а во 5 век п.н.е. истата била проширена. Заградената тврдина опфаќа плоштина од 4 декари.