Кастра Мартис

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Кастра Мартис
Kula kastra martis.jpg
Општи податоци
Град

Кула

</noinclude>
Земја Бугарија
Отворена </noinclude>
Уништена </noinclude>
Соби </noinclude>
Апартмани </noinclude>


Кастра Мартис е тврдина која се наоѓа во Кула, Бугарија. Тврдината била изградена во времето на Јустинијан I, како дел од териториите кои ги одбележувале границите помеѓу империјата и словенските напади.