Тврдина Балзена

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Балзена
Општи податоци
Град Главан
Земја Бугарија


Тврдината Балзена (бугарски:Балзена)) е тврдина која се наоѓа во Главан, Бугарија. Сепак, тоа е претпоставка, бидејќи од оваа тврдина денес има останато само останки од стари масивни ѕидини. Според предданието, на тоа место постоела голема тврдина, која била од огромно значење за месното население пред да дојдат византијците на овие простори.