Церово (тврдина)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Церово
Карта
Општи податоци
ГрадЦерово
ЗемјаБугарија


Тврдината Церово се наоѓа на левиот брег од реката Струма во село Церово, Пиринска Македонија. Според археолошките ископувања, се смета дека тврдината била изградена во 3 век.