Сексагинта Приста

Од Википедија — слободната енциклопедија
Сексагинта Приста
Roman Wall Rousse 078.jpg
Општи податоци
ГрадРусе
ЗемјаБугарија

Сексагинта Приста е тврдина која се наоѓа градот Русе, Бугарија. Тврдината била изградена во римско време.