Тврдина Беаднос

Од Википедија — слободната енциклопедија
Тврдина Беаднос
Карта
Општи податоци
ГрадБеден, Смољанска област,
ЗемјаБугарија

Тврдината Беаднос е тврдина која се наоѓа кај селото Беден, во Смољанска област, Бугарија. Ѕидините на тврдината се скоро целосно срушени, а постои само некои ѕидини на нејзината североисточна страна, кои се високи од околу 1 метар. Тврдината е долга 50 метри и широка околу 25 метри, и е во форма на неправилен четриаголник.