Список на тврдини и замоци во Хрватска

Од Википедија — слободната енциклопедија
Тракошчанска тврдина
Чаковска тврдина
Тврдина Клис
Тврдина Камерленго
Тврдина Нехај
Тврдина Велики Табор
Илочка тврдина