Прејди на содржината

Тврдина Грижане

Од Википедија — слободната енциклопедија
Тврдина Грижане
Gradina Grižane
Карта
Општи податоци
Градпомеѓу Цриквеница и Нови Винодолски
ЗемјаХрватска


Тврдината Грижане се наоѓа помеѓу Цриквеница и Нови Винодолски, во Хрватска. Тврдината била во сопственост на Франкопаните, но во 1323 година била разрушена од земјотрес. денеска, има остатоци од тврдината.