Бог да ги убие шпионите (филм)

Од Википедија — слободната енциклопедија
„Бог да ги убие шпионите“
РежисерАцо Алексов
ПродуцентАцо Алексов
Главни улогиВасил Шишков
Благоја Спиркоски-Џумерко
Душко Костовски
Петре Арсовски
Тодор Николовски
Илија Милчин
Петре Прличко
Кире Печијаревски
Љубица Гојковиќ
Мустафа Јашар
Кирил Ќортошев
Александар Шехтански
Салаетин Билал
Илија Џувалековски
Јосиф Јосифовски
Илија Струмениковски
Митко Апостоловски
Трајче Иваноски
Марјан Чакмакоски
Џемаил Максут
Петар Димоски
Бајруш Мјаку
Премиера1993
ДржаваМакедонија Македонија

Бог да ги убие шпионитемакедонски филм снимен во 1993 година во режија на Ацо Алексов.

Улоги[уреди | уреди извор]

Глумец Улога
Васил Шишков Војдан
Благоја Спиркоски-Џумерко Питачот
Душко Костовски Орхан Ѓулпапас
Илија Џувалековски Полицискиот началник
Петре Арсовски Сакир
Илија Милчин Жан Дивалје
Кире Печијаревски Водичот
Петре Прличко Курт Шварцвасер
Илија Струмениковски Полицаец началник
Кирил Псалтиров Заптија
Салаетин Билал Паша ефенди
Тодор Николовски Гојчин левата
Џемаил Максут Турчинот со нож
Александар Шехтански Адам Валевски
Горан Илиќ Стражар
Кирил Ќортошев Кафеанџијата
Рамадан Махмут
Бајруш Мјаку Мемла-бег
Митко Апостоловски /
Мустафа Јашар Добриот стражар
Блаже Алексов Пријател на кафеанџијата
Зекир Сипахи
Трајче Иваноски /
Васо Ангелов /
Фехми Груби /
Марјан Чакмакоски /
Билјана Танески /
Наџи Шабан
Илко Стефановски /
Чедо Христов /
Абдурахман Рахман /
Елјеса Касо /
Ване Мелев /
Петар Димоски /
Љубица Гојковиќ /
Живко Пешевски /
Крсте Јовановски /
Димитар Вандовски /
Благоја Ивчески /
Бранко Ѓорчев Новинар
Димитар Костов /
Андон Јовановски /
Најдо Тодески /
Јосиф Јосифовски /
Атила Клинче
Александар Микиќ Полицаец

Надворешни врски[уреди | уреди извор]