Категорија:Статии со текст на упростен кинески

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа категорија содржи статии со текст на упростен кинески .

Ваквите категории имаат за цел да овозможат рачно и автоматско проверување на текстот напишан на други јазици.

Категоријава треба да се става само со предложното семејство {{јаз}}, а никогаш сама по себе.

На пример {{јаз|zh-Hans|тука текст на упростен кинески јазик}}

Напомена[уреди извор]

Категоријава посредно ја повикуваат предлошките:

Страници во категоријата „Статии со текст на упростен кинески“

Прикажани се 65 од вкупно 65 страници во категоријата.