Предлошка:ISO 639 name zh-Hans

Од Википедија — слободната енциклопедија

упростен кинески

Икона за документација Документација за предлошка

Употреба

Оваа предлошка е дел од збирот кој доделува кодови по ISO 639-1, ISO 639-2 и ISO 639-3 за имињата на јазиците. Ова особено се користи за ставање на статии во категоријата Категорија:Статии со текст на упростен кинески користејќи го кодот „zh-Hans“.

Поврзано