Категорија:Статии со странски текст

Од Википедија — слободната енциклопедија

Категоријава содржи предлошки наменети за одржување на статии со текст на странски јазик.

Ваквите категории имаат за цел да овозможат рачно и автоматско проверување на текстот напишан на други јазици.}}

Категоријава треба да се става само со шаблонското семејство {{јаз}}, а никогаш сама по себе.