Категорија:Статии со текст на старогрчки

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа категорија содржи статии со текст на старогрчки .

Ваквите категории имаат за цел да овозможат рачно и автоматско проверување на текстот напишан на други јазици.

Категоријава треба да се става само со предложното семејство {{јаз}}, а никогаш сама по себе.

На пример {{јаз|grc|тука текст на старогрчки јазик}}

Напомена[уреди извор]

Категоријава посредно ја повикуваат шаблоните:

Страници во категоријата „Статии со текст на старогрчки“

Прикажани се 10 од вкупно 10 страници во категоријата.