Категорија:Статии со текст на германски

Од Википедија — слободната енциклопедија

Оваа категорија содржи статии со текст на германски .

Ваквите категории имаат за цел да овозможат рачно и автоматско проверување на текстот напишан на други јазици.

Категоријава треба да се става само со предложното семејство {{јаз}}, а никогаш сама по себе.

На пример {{јаз|de|тука текст на германски јазик}}

Напомена[уреди извор]

Категоријава посредно ја повикуваат предлошките:

Страници во категоријата „Статии со текст на германски“

Оваа категорија содржи само една страница.