Договор од Париз (1802)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај
Договор од Париз


1802

Тип мировен договор
Потпишан 1802
Место Париз
Странки

Договорот од Париз ббил потпишан на 25 јуни 1802 година помеѓу Првата француска република, а потоа прифатена и од Наполеон Бонапарта, и Османлиската Империја, на чело со султанот Селим III. Договорот го означил крајот на Францускиот поход на Египет.