Договор од Ерзинџан

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на: содржини, барај

Примирјето од Ерзинџан - договор кој го ставил крајот на вооружениот конфликт меѓу Транскавкаскиот комесаријат и Отоманската Империја во Персиската кампања и Кавкаската кампања во текот на Првата свеска војна.