Прва македонска кошаркарска лига 2016/17 - Супер лига

Од Википедија — слободната енциклопедија

Првата македонска кошаркарска лига 2016/17 - Супер лига започнала на 11 март, а завршила на 29 април 2017 година. Вкупно шест екипи се натпреварувале во Супер лигата за да ги одлучат четирите места кои воделе во разигрувањето на Првата македонска кошаркарска лига 2016/17.

Табела[уреди | уреди извор]

     Екипи кои продолжиле во разигрувањето
# Екипа Победи Порази Постигнати
Кошеви
Примени
Кошеви
Кош
Разлика
Бодови Забелешка
1. МЗТ Аеродром 9 1 807 695 + 112 19
2. Работнички 7 3 802 755 + 47 17 1-1; +1
3. Карпош Соколи 2000 7 3 842 795 + 47 17 1-1; -1
4. Куманово 2009 3 7 803 871 - 68 13
5. Фени Индустри 2 8 720 830 - 110 12 1-1; +3
6. Кожув 2 8 783 811 - 28 12 1-1; -3

Резултати[уреди | уреди извор]

1. коло[уреди | уреди извор]

11 март
2017
19:00
Извештај Куманово 2009 108, Кожув 105 Пдж  Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 19-37, 22-13, 29-18, 25-27Пдж: 13-8
Пое: М. Јанески 29
Ско: М. Јанески 7
Дод: Д. Караџовски 7
Пое: К. МекНил 31
Ско: Н. Ѓурасовиќ 9
Дод: К. МекНил 9
15 март
2017
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 94, Работнички 90    Вип Арена, Скопје
Четвртини: 20-23, 30-18, 25-25, 19-24
Пое: Б.Трајковски 20
Ско: Д. Лабовиќ 9
Дод: К. Пери 9
Пое: Д. Тасовски 37
Ско: Н. Мишановиќ 8
Дод: Д. Мираковски 8
16 март
2017
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 86, Фени Индустри 59    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 21-15, 20-14, 20-11, 25-19
Пое: Ѓ. Дреновац 22
Ско: С. Ѓуроски 7
Дод: повеќемина-3 3
Пое: М. Пантиќ 13
Ско: Б. Стајиќ, К. Николовски 6
Дод: Ј. Петровски 4

2. коло[уреди | уреди извор]

18 март
2017
19:00
Извештај Кожув 71, МЗТ Аеродром 77    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 25-17, 16-21, 14-22, 16-17
Пое: К. МекНил 19
Ско: М. Мијовиќ 13
Дод: К. МекНил, И. Димчевски 4
Пое: К. Темс, Ј. Лалиќ 20
Ско: Д. Катниќ 11
Дод: Д. Катниќ 6
19 март
2017
17:00
Извештај Фени Индустри 78, Карпош Соколи 2000 90    Спортска сала Јасмин, Кавадарци МРТ собраниски канал
Четвртини: 22-21, 22-27, 21-20, 13-22
Пое: К. Николовски 18
Ско: Г. Марковски 7
Дод: М. Пантиќ, М. Чешковиќ 4
Пое: Д. Зековиќ 18
Ско: Д. Лабовиќ 7
Дод: Д. Мавра 6
19 март
2017
18:00
Извештај Работнички 87, Куманово 2009 69    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 22-14, 19-20, 24-16, 22-19
Пое: Н. Мишановиќ 29
Ско: Н. Мишановиќ 11
Дод: Д. Мираковски 9
Пое: М. Јанески 23
Ско: М. Јанески 9
Дод: повеќемина-5 3

3. коло[уреди | уреди извор]

25 март
2017
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 87, Работнички 68    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 18-14, 18-21, 27-15, 24-18
Пое: Ѓ. Дреновац 17
Ско: Ј. Лалиќ 9
Дод: К. Темс, М. Симоновски 4
Пое: Д. Тасовски 25
Ско: Н. Мишановиќ 9
Дод: В. Илиевски 8
25 март
2017
19:00
Извештај Кожув 83, Фени Индустри 76    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 22-19, 27-15, 21-14, 13-28
Пое: К. МекНил 16
Ско: М. Мијовиќ 8
Дод: К. МекНил 9
Пое: Ј. Петровски 21
Ско: К. Николовски 5
Дод: Ј. Петровски 5
25 март
2017
19:00
Извештај Куманово 2009 88, Карпош Соколи 2000 91 Пдж  Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 18-28, 27-24, 17-14, 16-12, Пдж: 10-13
Пое: Ј. Браун 20
Ско: М. Јанески 12
Дод: Д. Караџовски 4
Пое: Б.Трајковски 19
Ско: Б.Трајковски 11
Дод: Д. Мавра 9

4. коло[уреди | уреди извор]

1 април
2017
18:00
Извештај Работнички 68, Кожув 67    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 15-20, 23-18, 14-16, 16-13
Пое: В. Илиевски 13
Ско: Д. Тасовски, Н. Мишановиќ 7
Дод: В. Илиевски 4
Пое: К. МекНил 13
Ско: М. Мијовиќ 12
Дод: К. МекНил 7
1 април
2017
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 85, МЗТ Аеродром 87 Пдж  Вип Арена, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 28-17, 18-25, 12-16, 15-15, Пдж: 12-14
Пое: Б.Трајковски 25
Ско: Д. Лабовиќ 8
Дод: К. Пери 5
Пое: Ш. Клоф, М. Симоновски 16
Ско: Д. Мијатовиќ 10
Дод: Ш. Клоф 10
1 април
2017
18:00
Извештај Фени Индустри 101, Куманово 2009 98 Пдж  Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 18-22, 21-18, 12-23, 32-20, Пдж: 18-15
Пое: М. Пантиќ 27
Ско: М. Пантиќ 11
Дод: Б. Стајиќ 7
Пое: Д. Караџовски 27
Ско: М. Јанески 9
Дод: Ј. Браун 5

5. коло[уреди | уреди извор]

5 април
2017
18:00
Извештај Работнички 84, Фени Индустри 69    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 24-10, 16-26, 18-15, 26-18
Пое: Д. Тасовски 22
Ско: Д. Тасовски, Н. Мишановиќ 6
Дод: Д. Мираковски 5
Пое: К. Николовски 20
Ско: М. Пантиќ 6
Дод: Б. Стајиќ 3
5 април
2017
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 81, Куманово 2009 76    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 24-13, 20-21, 16-16, 21-26
Пое: К. Темс 22
Ско: Д. Мијатовиќ 10
Дод: Ш. Клоф, Ѓ. Дреновац 5
Пое: Д. Караџовски 30
Ско: М. Јанески 6
Дод: Д. Караџовски 6
5 април
2017
19:00
Извештај Кожув 77, Карпош Соколи 2000 79    Спортска сала 26 април, Гевгелија МРТ собраниски канал
Четвртини: 21-19, 21-21, 18-17, 17-22
Пое: М. Мијовиќ 23
Ско: М. Мијовиќ 8
Дод: К. МекНил 11
Пое: К. Пери, Д. Лабовиќ 17
Ско: Д. Зековиќ 8
Дод: Д. Лабовиќ, Д. Мавра 4

6. коло[уреди | уреди извор]

8 април
2017
18:00
Извештај Фени Индустри 61, МЗТ Аеродром 77    Спортска сала Јасмин, Кавадарци МРТ собраниски канал
Четвртини: 14-13, 21-21, 15-22, 11-21
Пое: М. Пантиќ 15
Ско: К. Николовски 10
Дод: Ј. Петровски 5
Пое: Ѓ. Дреновац 19
Ско: Ј. Лалиќ, Д. Мијатовиќ 6
Дод: К. Темс 5
8 април
2017
19:00
Извештај Кожув 86, Куманово 2009 78    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 18-17, 27-18, 23-17, 18-26
Пое: М. Мијовиќ 23
Ско: М. Мијовиќ 15
Дод: К. МекНил 7
Пое: Р. Пековиќ 16
Ско: М. Пековиќ 9
Дод: Д. Караџовски 8
9 април
2017
18:00
Извештај Работнички 79, Карпош Соколи 2000 75    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Четвртини: 23-21, 14-20, 20-15, 22-18
Пое: Ѓ. Чековски 22
Ско: Д. Тасовски 9
Дод: В. Илиевски 8
Пое: Д. Лабовиќ 24
Ско: Д. Зековиќ 8
Дод: Д. Мавра 5

7. коло[уреди | уреди извор]

13 април
2017
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 79, Кожув 75    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 16-14, 21-16, 25-28, 17-17
Пое: К. Темс, М. Симоновски 15
Ско: Ј. Лалиќ 10
Дод: Ш. Клоф 5
Пое: М. Мијовиќ 17
Ско: М. Мијовиќ 8
Дод: Л. Хал 9
14 април
2017
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 83, Фени Индустри 61    Вип Арена, Скопје
Четвртини: 19-17, 27-9, 21-16, 16-19
Пое: К. Пери 17
Ско: Д. Зековиќ 8
Дод: Д. Зековиќ 5
Пое: Б. Стајиќ, Б. Ѓекиќ 11
Ско: К. Николовски 10
Дод: Б. Стајиќ, Г. Марковски 3
15 април
2017
17:00
Извештај Куманово 2009 79, Работнички 77    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 21-20, 19-20, 19-18, 20-19
Пое: М. Пековиќ 22
Ско: Р. Пековиќ, М. Пековиќ 7
Дод: М. Пековиќ 5
Пое: Д. Тасовски 16
Ско: Д. Мираковски 7
Дод: Д. Мираковски 11

8. коло[уреди | уреди извор]

22 април
2017
18:00
Извештај Фени Индустри 79, Кожув 69    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 24-11, 14-18, 20-19, 21-21
Пое: Б. Стајиќ 22
Ско: Б. Стајиќ 11
Дод: Б. Стајиќ, Ј. Петровски 4
Пое: Б. Крстевски 24
Ско: Б. Крстевски, М. Мијовиќ 10
Дод: Л. Хал 10
22 април
2017
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 100, Куманово 2009 75    Вип Арена, Скопје
Четвртини: 22-12, 31-23, 18-18, 29-22
Пое: Д. Соколов 18
Ско: Д. Лабовиќ 8
Дод: К. Пери 7
Пое: Д. Караџовски 15
Ско: М. Пековиќ 6
Дод: Ј. Браун 6
22 април
2017
18:00
Извештај Работнички 78, МЗТ Аеродром 70    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 22-18, 19-10, 22-27, 15-15
Пое: Ѓ. Чековски 19
Ско: Н. Мишановиќ 10
Дод: В. Илиевски 9
Пое: Ш. Клоф 20
Ско: Ј. Лалиќ 10
Дод: Ш. Клоф 2

9. коло[уреди | уреди извор]

26 април
2017
19:00
Извештај Куманово 2009 71, Фени Индустри 65    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 16-12, 20-17, 16-19, 19-17
Пое: С. Живановиќ 16
Ско: М. Јанески
Дод: Ј. Браун 8
Пое: Ј. Петровски 17
Ско: Г. Шарабиѕе 7
Дод: Ј. Петровски 5
26 април
2017
19:00
Извештај Кожув 75, Работнички 82    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 19-27, 12-25, 21-20, 23-10
Пое: Б. Крстевски, И. Димчевски 18
Ско: М. Мијовиќ 10
Дод: А. Апостолов 6
Пое: Н. Мишановиќ 23
Ско: Н. Мишановиќ 13
Дод: В. Илиевски 11
26 април
2017
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 83, Карпош Соколи 2000 61    Спортски центар Јане Сандански (мала сала), Скопје
Четвртини: 28-17, 14-16, 23-15, 18-13
Пое: К. Темс 20
Ско: Д. Мијатовиќ 13
Дод: Ш. Клоф 7
Пое: К. Пери 16
Ско: И. Пенов 5
Дод: Д. Мавра 3

10. коло[уреди | уреди извор]

29 април
2017
18:00
Извештај Фени Индустри 71, Работнички 89    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 15-32, 18-14, 18-20, 20-23
Пое: Б. Стајиќ 13
Ско: Г. Марковски, К. Николовски 5
Дод: Ј. Петровски 7
Пое: Н. Мишановиќ 18
Ско: Н. Мишановиќ 9
Дод: В. Илиевски 5
29 април
2017
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 85, Кожув 77    Вип Арена, Скопје
Четвртини: 22-19, 22-20, 22-16, 19-22
Пое: Д. Лабовиќ 17
Ско: Д. Зековиќ 11
Дод: повеќемина-3 5
Пое: Б. Крстевски 26
Ско: М. Мијовиќ 11
Дод: М. Мијовиќ 5
29 април
2017
19:00
Извештај Куманово 2009 61, МЗТ Аеродром 80    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 17-19, 14-28, 13-20, 17-13
Пое: М. Пековиќ, М. Јанески 13
Ско: Д. Караџовски 5
Дод: Д. Караџовски 3
Пое: А. Мекиќ 19
Ско: Ѓ. Дреновац 8
Дод: К. Темс 4

Надворешни врски[уреди | уреди извор]