Прва македонска кошаркарска лига 2016/17 - Разигрување

Од Википедија — слободната енциклопедија

Првата македонска кошаркарска лига 2016/17 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2016/17. Разигрувањата започнале на 5 мај, а завршиле на 24 мај 2017 година. Четири екипи играле во разигрувањето преку пласманот од Супер лигата. Разигрувањето го освоил МЗТ Аеродром и така станал првак на сезоната.

Костур[уреди | уреди извор]

  Полуфинале Финале
                                 
  1  МЗТ Аеродром 71 93 84 - -  
4  Куманово 2009 51 88 64 - -  
  1  МЗТ Аеродром 77 93 86 78 86
  3  Карпош Соколи 2000 76 104 80 86 82
2  Работнички 76 79 65 - -
  3  Карпош Соколи 2000 77 90 76 - -  

Полуфинале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (4) Куманово 2009[уреди | уреди извор]

5 мај
2017
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 71, Куманово 2009 51    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 20-15, 15-17, 26-12, 10-7
Пое: Ѓ. Дреновац 17
Ско: Ш. Клоф 13
Дод: Ш. Клоф 6
Пое: М. Јанески 13
Ско: М. Јанески 7
Дод: М. Пековиќ 3
МЗТ Аеродром води во серијата, 1-0
7 мај
2017
19:00
Извештај Куманово 2009 88, МЗТ Аеродром 93    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 18-25, 31-23, 19-24, 20-21
Пое: Д. Караџовски 24
Ско: М. Јанески 7
Дод: Д. Караџовски, Ј. Браун 4
Пое: Ш. Клоф 25
Ско: Д. Мијатовиќ 9
Дод: К. Темс 3
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-0
9 мај
2017
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 84, Куманово 2009 64    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 21-23, 18-20, 26-10, 19-11
Пое: Ѓ. Дреновац 17
Ско: С. Ѓуроски, Ј. Лалиќ 7
Дод: Ш. Клоф 5
Пое: Д. Караџовски, М. Пековиќ 13
Ско: Р. Пековиќ 9
Дод: М. Пековиќ 4
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 3-0

(2) Работнички против (3) Карпош Соколи 2000[уреди | уреди извор]

5/6 мај[1]
2017
19:00
Извештај Работнички 76, Карпош Соколи 2000 77    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 13-17, 22-26, 25-24, 16-10
Пое: Д. Тасовски 19
Ско: Ѓ. Чековски 9
Дод: В. Илиевски 7
Пое: Б. Трајковски 17
Ско: Б. Трајковски, Д. Лабовиќ 7
Дод: Д. Мавра 7
Карпош Соколи 2000 води во серијата, 1-0
7 мај
2017
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 90, Работнички 79    Вип Арена, Скопје
Четвртини: 26-18, 26-24, 21-20, 17-17
Пое: Д. Лабовиќ 20
Ско: Б. Трајковски, Д. Лабовиќ 7
Дод: К. Пери 6
Пое: Ѓ. Чековски 26
Ско: Н. Мишановиќ 9
Дод: В. Илиевски 9
Карпош Соколи 2000 води во серијата, 2-0
9 мај
2017
19:00
Извештај Работнички 65, Карпош Соколи 2000 76    Спортска сала Градски Парк, Скопје
Гледачи: 0[2]
МРТ собраниски канал
Четвртини: 16-19, 12-14, 19-25, 18-18
Пое: Ѓ. Чековски 15
Ско: Н. Мишановиќ 12
Дод: Д. Мираковски 7
Пое: Б. Трајковски 21
Ско: Б. Трајковски 8
Дод: Д. Мавра 8
Карпош Соколи 2000 ја освоил серијата, 3-0

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

Финале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (3) Карпош Соколи 2000[уреди | уреди извор]
14 мај
2017
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 77, Карпош Соколи 2000 76    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 19-21, 22-19, 12-21, 24-15
Пое: Ѓ. Дреновац 26
Ско: Д. Мијатовиќ 10
Дод: К. Темс 5
Пое: К. Пери 21
Ско: К. Пери 6
Дод: К. Пери, Д. Мавра 3
МЗТ Аеродром води во серијата, 1-0
16 мај 2017
20:00
Извештај Карпош Соколи 2000 104, МЗТ Аеродром 93    Вип Арена, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 26-26, 34-16, 21-14, 23-37
Пое: Д. Лабовиќ 24
Ско: Д. Лабовиќ 10
Дод: К. Пери 5
Пое: Ш. Клоф 19
Ско: Ј. Лалиќ 6
Дод: Ш. Клоф 8
Израмнета серијата, 1-1
19 мај
2017
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 86, Карпош Соколи 2000 80    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 21-16, 23-18, 19-20, 23-26
Пое: К. Темс 22
Ско: повеќемина-3 8
Дод: Ш. Клоф 4
Пое: К. Пери 24
Ско: Д. Лабовиќ 5
Дод: К. Пери 5
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-1
21 мај
2017
18:00
Извештај Карпош Соколи 2000 86, МЗТ Аеродром 78    Вип Арена, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 26-25, 30-14, 9-22, 21-17
Пое: К. Пери 24
Ско: Б. Трајковски, Д. Зековиќ 5
Дод: К. Пери, Д. Лабовиќ 4
Пое: С. Синовец, Д. Мијатовиќ 17
Ско: Ѓ. Дреновац 8
Дод: С. Синовец 5
Израмнета серијата, 2-2
24 мај
2017
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 86, Карпош Соколи 2000 82    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 22-20, 23-21, 19-21, 22-20
Пое: Ш. Клоф 29
Ско: Ш. Клоф, Д. Мијатовиќ 7
Дод: Ш. Клоф 5
Пое: К. Пери, Д. Лабовиќ 17
Ско: Д. Соколов 5
Дод: Д. Мавра 6
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 3-2

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

Наводи[уреди | уреди извор]

  1. „Сите по дома – мечот ќе се доигра утре без навивачи!“. ekipa.mk. 5 мај 2017. Посетено на 7 мај 2017.
  2. „Работнички два меча домаќин без публика, плус ќе плати 56.000 денари“. ekipa.mk. 8 мај 2017. Посетено на 12 мај 2017.

Надворешни врски[уреди | уреди извор]