Знаме на Општина Ресен

Од Википедија — слободната енциклопедија

Знаме на Општина Ресен
}}
Употреба граѓанско знаме граѓанско знаме
Сразмер 1:2


Знамето на Општина Ресен е официјалното знаме на оваа македонска општина кое било усвоено со последниот статут на општината.

Опис[уреди | уреди извор]

Знамето на општината е составено од бела основа каде во средината е поставен општинскиот грб. Грбот е составен од штит на кој има приказ на езеро, јаболко, сонце, планина, остров, венец и напис „Преспа“.[1] Покрај оваа хоризонтална форма, постои и вертикална форма на знамето, каде грбот е поставен на дното.

Наводи[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]