Знаме на Општина Чашка

Од Википедија — слободната енциклопедија

Знаме на Општина Чашка
}}
Употреба граѓанско знаме граѓанско знаме
Сразмер 2:3


Знамето на Општина Чашка е официјалното знаме на оваа македонска општина кое било усвоено со последниот статут на општината.

Опис[уреди | уреди извор]

Знамето на Општина Чашка е правоаголно во форма и е поделено на два дела во дијагонален правец од горниот десен кон долниот лев агол. Горната лента е црвена боја, додека долната е во бела боја. На целата површина од знамето се наоѓа сонце со четири краци кои се протегаат од левата кон десната страна, додека дискот е во горниот лев агол. Сонцето е преземно од знамето на Македонија.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]