Знаме на Општина Богданци

Од Википедија — слободната енциклопедија

Знаме на Општина Богданци
}}
Употреба граѓанско знаме граѓанско знаме
Сразмер 1:2
}}
Варијанта на знамето на Општина Богданци


Знамето на Општина Богданци е официјалното знаме на оваа македонска општина кое било усвоено со последниот статут на општината.

Опис[уреди | уреди извор]

Знамето на општината е двобојно, со сина и црвена боја наизменично (хоризонтално) распоредении (сина, црвена, црвена сина) со завршеток во вид на реси, а во центарот е аплициран грбот на Општина Богданци. Односот на ширината и должината на знамето по хоризонтала е 1:2, а по вертикала 1:3.[1]

Наводи[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]