Знаме на Општина Арачиново

Од Википедија — слободната енциклопедија

Знаме на Општина Арачиново
}}
Употреба граѓанско знаме граѓанско знаме
Сразмер 2:1
Опис Црвено знаме со две тенки црни ленти и со општинскиот грб во средина.[1]
}}
Варијанта на знамето на Општина Арачиново
Употреба historical решение кое се користело во минатото, но денес е напуштено.


Знамето на Општина Арачиново е официјалното знаме на оваа македонска општина. Знамето на општината, заедно со грбот, биле усвоено во 2006, кога биле заменети старите симболи.


Опис[уреди | уреди извор]

Знамето е составено од црвена правоаголна лента. На самата црвена основа има поставени две тенки хоризонтални ленти во црна боја, а меѓу нив во средина на знамето е поставен општинскиот грб. Грбот на знамето е всушност штит на кој има приказ на жолта кула, а пред неа црно крило.

Наводи[уреди | уреди извор]

Поврзано[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]