26 јули (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
1782  Џон Филдирски композитор.
1842  Алфред Маршал — англиски економист.
1856  Џорџ Бернард Шо — англиски писател.
1862  Васил Иванов К’нчов — бугарски етнограф.
1875  Карл Густав Јунгшвајцарски психијатар.
1894  Олдос Хакслианглиски писател и есеист.
1900  Артуш Черник — чешки писател, новинар и филмски и театарски критичар.
1901  Нина Берберова — руска писателка.
1928  Стенли Кјубрикамерикански режисер.
1931  Теле Сантана — бразилски фудбалер и тренер.
1934  Даница Ручигај — македонска поетеса.
1943  Мик Џегер — англиски пејач, член на рок-групата „Ролинг стоунс“.
1945  Хелен Мирен — англиска глумица.
1949  Роџер Тејлор — англиски рок-музичар, член на групата „Квин“.
1954  Роза Топузова Каревска — македонски политичар.
1953  Феликс Магат — германски фудбалер и тренер.
1959  Кевин Спејси — американски глумец.
1961  Дејвид Хејмен — британски филмски продуцент.
1981  Мајкон Сисенандо — бразилски фудбалер.
1985  Брис Феји — француски велосипедист.
1985  Гаел Клиши — француски фудбалер.
1987  Ромен Лемаршан — француски велосипедист.
1990  Хесус Ерада — шпански велосипедист.