Прејди на содржината

7 јули (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
1690  Јохан Тобијас Кребс — германски композитор.
1860  Густав Малеравстриски композитор.
1887  Марк Шагал — руско-француски сликар.
1893  Владимир Мајаковски — руски писател.
1893  Мирослав Крлежахрватски писател.
1901  Виторио де Сика — италијански режисер.
1921  Васко Карангелески — народен херој на Македонија.
1907  Ита Рина — словенечка глумица.
1922  Пјер Карден — италијанско-француски моден творец.
1926  Радка Кушлева — бугарска народна пејачка.
1930  Хенк Мобли — американски џез-музичар.
1932  Џо Завинулавстриско-американски џез-музичар.
1940  Ринго Стар — тапанар на британската рок-група Битлси.
1954  Рами Фортис — израелски рок-музичар, член на групата Минимал компакт (Minimal Compact).
1957  Бери Сахаров — израелски рок-музичар, член на групата Минимал компакт.
1959  Муса Џафери — македонски политичар и член на ОНА.
1967  Сашо Мацановски - Трендо — македонски телевизиски водител и стопанственик.
1974  Наталија Тодоровска — македонска ракометарка.
1975  Захар Прилепин — руски писател.
1978  Крис Андерсен — американски кошаркар.
1984  Алберто Аквилани — италијански фудбалер.
1999  Муса Диаби — француски фудбалер.