15 јули (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1606  Рембрант ван Рајнхоландски сликар.
1910  Александар Тирнаниќ — српски и југословенски фудбалер и тренер.
1919  Ајрис Мердок — ирско-британска писателка.
1923  Трајче Попов — македонски режисер.
1930  Жак Деридафранцуски филозоф.
1932  Вили Кобсамерикански блуз-музичар.
1933  Џулијан Бриманглиски класичен гитарист и лејтист.
1946  Линда Ронстад — американска пејачка.
1952  Џони Тандерс — американски рок-музичар.
1953  Жан-Бертран Аристидпретседател на Хаити.
1953  Неда Арнериќ — српска и југословенска глумица.
1954  Марио Кемпесаргентински фудбалер.
1956  Џо Сатријаниамерикански рок-гитарист.
1956  Ијан Кертис — англиски рок-музичар, член на групата „Џој дивижн“.
1961  Дамир Мартиновиќ — југословенски и хрватски рок-музичар, член на групите „Термити“ и „Лет 3“.
1963  Игор Џамбазов — македонски глумец, водител, музичар и писател.
1981  Себастјен Роселер — белгиски велосипедист.
1985  Грацијано Пеле — италијански фудбалер.
1985  Бурак Јилмаз — турски фудбалер.
1989  Диего Улиси — италијански велосипедист.
1989  Ентони Рандолф — американско-словенечки кошаркар.
1990  Демиен Лилард — американски кошаркар.
1991  Данило — бразилски фудбалер.
1992  Тобијас Херис — американски кошаркар.