4 октомври (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 октомври
1289  Луј Xфранцуски крал.
1657  Франческо Солименаиталијански уметник.
1720  Џовани Батиста Пиранезииталијански графичар.
1861  Фредерик Ремингтонамерикански уметник.
1886  Луис Албернишпански глумец.
1895  Бастер Китон — американски глумец и режисер.
1923  Чарлтон Хестон — американски глумец.
1940  Силвио Марцолини — аргентински фудбалер.
1946  Сузан Сарандон — американска глумица.
1948  Јован Колунџија — српски виолинист.
1955  Хорхе Валдано — аргентински фудбалер.
1956  Ханс ван Брукелен — холандски фудбалски голман.
1961  Зоран Вулиќ — хрватски и југословенски фудбалер.
1963  А. Ц. Грин — американски кошаркар.
1973  Крис Паркс — американски борач.
1976  Мауро Каморанези — италијанско-аргентински фудбалер.
1980  Томаш Росицки — чешки фудбалер.
1984  Ленче Илкова — македонска ракометарка.
1987  Жилјен Симон — француски велосипедист.
1988  Џанер Еркин — турски фудбалер.
1997  Никола Влашиќ — хрватски фудбалер.