Прејди на содржината

9 јули (родени)

Од Википедија — слободната енциклопедија
Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 јули
1834  Јан Нерудачешки писател и публицист.
1850  Иван Вазов — бугарски поет.
1937  Дејвид Ворк Грифитанглиски сликар.
1938  Петар Башески — македонски поет.
1947  Мич Мичел — англиски тапанар, член на групата „Џими Хенрикс експириенс“ (The Jimmi Hendrix Experience).
1952  Димо Н. Димчев — македонски поет.
1956  Том Хенксамерикански глумец.
1959  Џим Кер — шкотски рок-пејач, член на групата „Симпл мајндс“.
1964  Кортни Лав — американска рок-пејачка.
1964  Џанлука Вијали — италијански фудбалер.
1966  Зоран Терзиќ — српски и југолсовенски одбојкар и тренер.
1967  Јордан Лечков — бугарски фудбалер.
1968  Паоло Ди Канјо — италијански фудбалер.
1974  Никола Ѓуричко — српски глумец.
1978  Сашка Димитровска — македонска глумица.
1981  Ристо Арнаудовски — македонски ракометар.
1985  Ешли Јанг — англиски фудбалер.
1990  Лукас Лима — бразилски фудбалер.
1990  Рафаел да Силва — бразилски фудбалер.