Карапапаци

Од Википедија — слободната енциклопедија
Група Карапапаци од коњаница Хамидија, Отоманско Царство (1901 г.)

Карапапаци се мал туркиски народ кој живее во Азербејџан, Грузија и Турција. Овој народ го зборува турскиот и азербејџанскиот јазик и е со муслиманска вероисповед.