Прејди на содржината

Разговор за предлошка:Туркиски народи

Содржината на страницата не е поддржана на други јазици.
Од Википедија — слободната енциклопедија

Знамето на Турциjа нема општо с Турските народи, туку единствено и само со овие кои што живеат во Турциjа. --Стан 14:16, 10 мај 2008 (UTC)

И јас го помислив тоа. тоа е знаме на турците, но не и на турките--Raso mk 14:17, 10 мај 2008 (UTC)
А, нели се викаат туркски народи? Така сум ги читал по литература. --Поречанец A? 14:22, 10 мај 2008 (UTC)
На македонски не знам како е, но на бугарски се две групи "Тюркски" (Turkic) и "Турски" (Turkish), като "турските" се дел от "тюркските". Поздрав! --Стан 14:25, 10 мај 2008 (UTC)
Кога го правев шаблонот знаев дека Турски народи не е правилноно не знаев дали на македонски е туркменски. А за знамето не знам каде го гледате--Астрион 14:44, 10 мај 2008 (UTC)
Туркменски е во туркменистан, мислам дека правилно е турски народи (исклучиво во множина). Како што има германски, романски и словенски народи, така и ова. --Raso mk 14:56, 10 мај 2008 (UTC)

Е да де но дали е точно така??? Бугарите викат тјуркски, поранешните југословенскирепублики турски!!! Добро, можеби стварно турски народи е правилно--Астрион 15:16, 10 мај 2008 (UTC)

Бугарите не викааат никако, туку го користат зборот од рускиот. јас еве сега ја почнав стр за турските народи. И мислам дека најправилно е турски. Но и зборот турки се користи исто така--Raso mk 15:20, 10 мај 2008 (UTC)
Јас ви кажувам како сум читал во разна литература, а тоа е туркски. Веројатно бидејќи се Турки, па туркски. Знае ли некој од каде можеме да провериме? --Поречанец A? 15:25, 10 мај 2008 (UTC)
Па еве барав, ама нема ништо посебно. Ако некој знае нека пише.--Raso mk 15:39, 10 мај 2008 (UTC)
Мислев на правописи, стручна литература и такви работи :) --Поречанец A? 16:03, 10 мај 2008 (UTC)