Корисник:StanProg

  Од Википедија — слободната енциклопедија
  Flag of Europe.svg
  Овој корисник е жител на Европската Унија.
  Europass.svg
  Flag of Bulgaria.svg Овој корисник живее во Бугарија.
  5.000Овој корисник има над 5.000 уредувања на македонската Википедија.
  Noia 64 apps karm.svg Овој корисник е активен на Википедија веќе
   16 години, 4 месеци и 15 дена.
  Википедија:Вавилон
  Немате внесено јазици. Погледајте го Шаблон:Вавилон/doc за помош.
  Пребарај кориснички јазици

  Во македонската Википедија работам главно по страници поврзани со Бугарија и доколку е возможно се грижам за намалување на прекршувањето на НГТ и законот за авторско право и сродните права.

  Бугарското население во Македонија, неговите национални права погазени од Србите и од Грците и крвта пролеана од Бугарите за Македонија ги чинат неоспорливи правата на бугарскиот народ на Македонија.

  —К. П. Мисирков (23 јули 1913), „К.П.Мисирков - Дневник 5.VII - 30.VIII 1913“

  Цитати

  License Compatibility
  License/Compatible License/Compatible
  CC-By ДаД CC-By-NC НеН
  CC-By-NC-ND НеН CC-By-NC-SA НеН
  CC-By-ND НеН CC-By-SA ДаД

  Роден съм в Мизия, по бащина линия имам корени в Македония, Тракия и Западните покрайнини, а по майчина линия основно в Мизия.