Тектитечки јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија


Тектитечки јазик
Зборуван во: Гватемала 
Регион: Западни планини
Вкупно говорници:
Јазично семејство: мајански
 квически-мамски
  големи мамски
   мамски
    Тектитечки јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2: myn
ISO 639-3: id=ttc ttc

Тектитечки јазикмајански јазик од подгрупата на кически-мамски јазици. Јазикот е сличен со мамски јазик и го зборуваат тектитекците во Мексико.