Покомамски јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија


Покомамски јазик
Зборуван во: Гватемала 
Регион: Алта Верапаз
Вкупно говорници:
Јазично семејство: мајански
 квически-мамски
  големи квически
   квически-покомски
    Покомамски јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2:
ISO 639-3: poc — Poqomam

Покомамскиот е мајански јазик кој е сличен со покомчиски јазик. Јазкот го зборуваат околу 30.000 луѓе во Гватемала.