Сипакапски јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија


Сипакапски јазик
Зборуван во: Гватемала 
Регион: Сипакапа
Вкупно говорници:
Јазично семејство: мајански
 кичко-мамски
  големокички
   кички
    Сипакапски јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2: qum
ISO 639-3:

Сипакапскиот е мајански јазик кој е сличен со кичкиот јазик. Јазикот го зборуваат Сипакапенците во Гватемала во општината Сипакапа.