Мочоански јазик

Од Википедија — слободната енциклопедија


Мочоански јазик
Mocho'
Зборуван во: Мексико 
Регион: Источен Чијапас
Вкупно говорници: околу 150
Јазично семејство: мајански
 Канхобалански
  Мочоански јазик
Јазични кодови
ISO 639-1: нема
ISO 639-2: mhc
ISO 639-3:

Мочоанскиот е јазик кој припаѓа на фамилијата на мајански јазици. Јазикот се зборува во Мексико во сојузната држава Чијапас. Јазикот е пред умирање, има околу 150 говорници.