Прејди на содржината

Светско првенство во атлетика 2011 – Жени скок во висина

Од Википедија — слободната енциклопедија
Натпревари на
Светското Првенство 2011
Натпревари на патека
100 m   мажи   жени
200 m мажи жени
400 m мажи жени
800 m мажи жени
1500 m мажи жени
5000 m мажи жени
10,000 m мажи жени
100 m со пречки жени
110 m со пречки мажи
400 m со пречки мажи жени
3000 m со пречки мажи жени
4×100 m штафета мажи жени
4×400 m штафета мажи жени
Натпревари на пат
Маратон мажи жени
20 km одење мажи жени
50 km одење мажи
Натпревари на поле
Скок во далечина мажи жени
Трискок мажи жени
Скок во висина мажи жени
Скок со стап мажи жени
Ѓуле мажи жени
Диск мажи жени
Копје мажи жени
Кладиво мажи жени
Комбинирани натпревари
Седмобој жени
Десетобој мажи
 

Скок во висина за мажи на Светско првенство во атлетика 2011 се одржа на стадионот Тегу на 30 август и 1 септември.

Медалисти[уреди | уреди извор]

Злато Сребро Бронза
Ана Чичерова
 Русија
Бланка Влашиќ
 Хрватска
Антониета ди Мартино
 Италија

Рекорди[уреди | уреди извор]

Светски рекорд  Стефка Костадинова (BUL) 2.09 Рим, Италија 30 август 1987
Рекорд на Првенството  Стефка Костадинова (BUL) 2.09 Рим, Италија 30 август 1987
Најдобро оваа сезона  Ана Чичерова (RUS) 2.07 Чебоксари, Русија 22 јули 2011
Африкански рекорд  Хестри Клоетсе (RSA) 2.06 Париз, Франција 31 August 2003
Азиски рекорд  Марина Аитова (KAZ) 1.99 Атина, Грција 13 јули 2009
Северно Американски рекорд  Шанте Хауард Лове (USA) 2.05 Дес Моинес, САД 26 јуни 2010
Јужна Американски рекорд  Солање Витевеен (ARG) 1.96 Ористано, Италија 8 септември 1997
Европки рекорд  Стефка Костадинова (BUL) 2.09 Рим, Италија 30 август 1987
Океански рекрод  Ванес Браун-Вард (AUS) 1.98 Perth, Австралија 12 февруари 1989
 Алисон Инверарити (AUS) Инголштат, Германија 17 јули 1994

Резултати[уреди | уреди извор]

Квалификации[уреди | уреди извор]

Квалификации: Перформанс за квалификување 1.95 (Q) или најмалку 12 со најдобар перформанс (q) продолжуваат во финалето.

Место Група Име Нација 1.75 1.80 1.85 1.89 1.92 1.95 Резултат Забелешки
1 B Бригита Барет  САД o o o o o o 1.95 Q
1 A Ана Чичерова  Русија - - o o o o 1.95 Q
1 B Антониета ди Мартино  Италија - o o o o o 1.95 Q
1 B Бланка Влашиќ  Хрватска - - o o o o 1.95 Q
5 A Ема Грин  Шведска - - o o o xo 1.95 Q, SB
5 A Светлана Школина  Русија - - o o o xo 1.95 Q
7 B Дорин Амата  Нигерија - - o o xxo xo 1.95 Q, =NR
7 A Деирдре Рајан  Ирска - o o o xxo xo 1.95 Q, NR
9 B Светлана Радзивил  Узбекистан - o o o o xxo 1.95 Q, SB
9 B Јелена Слесаренко  Русија - o o o o xxo 1.95 Q
9 B Зенг Ксингјуан  Кина - o o o o xxo 1.95 Q, PB
12 A Ана Љуштшенко  Естонија - xo o xo xo xxo 1.95 Q
13 A Леверн Спенсер  Света Луција - o o o o xxx 1.92
14 B Ештера Петре  Романија o o o xo o xxx 1.92
15 A Мелани Мелфорт  Франција - o xo xo o xxx 1.92
16 A Рут Бетиа  Шпанија - o o o xo xxx 1.92
17 B Еба Јунгмарк  Шведска - o o xo xo xxx 1.92
18 A Вита Стјопина  Украина o o o o xxo xxx 1.92
19 B Марина Аитова  Казахстан - o o o xxx 1.89
19 B Оксана Окунева  Украина - o o o xxx 1.89
21 A Венелина Венера-Матеева  Бугарија - o xo o xxx 1.89
22 B Ванида Бунван  Тајланд o o o xxx 1.85
23 A Тоње Ангелсе  Норвешка o xo o xxx 1.85
24 B Даниеле Френкел  Израел o xxo o xxx 1.85
25 A Рафаела Ламера  Италија - o xxo xxx 1.85
25 A Мариелис Рохас  Венецуела o o xxo xxx 1.85 SB
27 A Иника МекФерсон  САД o o xxx 1.80
28 B Марија Вуковиќ  Црна Гора o xo xxx 1.80
29 A Хан Да-рје  Јужна Кореја xo xxx 1.75

Финале[уреди | уреди извор]

Место Име Нација 1.89 1.93 1.97 2.00 2.03 2.05 Резултат Забелешки
Ана Чичерова  Русија o o o o o xxx 2.03
Бланка Влашиќ  Хрватска o o o xo xo xxx 2.03 SB
Антониета ди Мартино  Италија o o o xxo xxx 2.00
4 Јелена Слесеренко  Русија o xo o xxx 1.97 SB
5 Светлана Школина  Русија o o xxo xxx 1.97
6 Зенг Ксингјуан  Кина xo o xxx 1.93
6 Деирдре Рајан  Ирска xo o xxx 1.93
8 Светлана Радзивил  Узбекистан xo xo xxx 1.93
8 Дорин Амата  Нигерија xo xo xxx 1.93
10 Бригита Барет  САД o xxo xxx 1.93
11 Ема Грин  Шведска o xxx 1.89
12 Ана Љуштшенко  Естонија xo xxx 1.89

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]