Прва македонска кошаркарска лига 2015/16 - Разигрување

Од Википедија — слободната енциклопедија
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Првата македонска кошаркарска лига 2015/16 - Разигрување била конечната фаза на Првата македонска кошаркарска лига 2015/16. Разигрувањата започнале на 26 април, а завршиле на 27 мај 2016 година. Шест екипи играле во разигрувањето преку пласманот од регуларниот дел на сезоната. Разигрувањето го освоил МЗТ Аеродром и така станал првак на сезоната.

Костур[уреди | уреди извор]

  Четвртфинале     Полуфинале     Финале
                                                 
        1  МЗТ Аеродром 95 91 100 - -  
  4  Фени Индустри 100 79 82 -     4  Фени Индустри 64 87 77 - -    
  5  Кожув 96 91 69 -         1  МЗТ Аеродром 84 82 91 90 -
      3  Куманово 2009 87 75 73 88 -
        2  Карпош Соколи 2000 97 63 74 57 73    
  3  Куманово 2009 82 77 100 -     3  Куманово 2009 91 66 65 73 84  
  6  Работнички 85 60 94 -  

Четвртфинале[уреди | уреди извор]

(4) Фени Индустри против (5) Кожув[уреди | уреди извор]

Поради 4-0 во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Фени Индустри.

26 април
2016
18:00
Извештај Фени Индустри 100, Кожув 96    Спортска сала Јасмин, Кавадарци МРТ собраниски канал
Четвртини: 24-23, 28-18, 26-17, 22-38
Пое: К. Николовски 30
Ско: К. Николовски 6
Дод: К. Враговиќ 12
Пое: А. Радуловиќ 20
Ско: А. Радуловиќ 9
Дод: А. Нешовиќ 6
Фени Индустри води во серијата, 2-0
29 април
2016
19:00
Извештај Кожув 91, Фени Индустри 79    Спортска сала 26 април, Гевгелија
Четвртини: 19-25, 31-25, 22-17, 19-12
Пое: Б. Пен 32
Ско: А. Радуловиќ 9
Дод: А. Нешовиќ 8
Пое: К. Враговиќ 20
Ско: К. Николовски 5
Дод: Ј. Петровски 7
Фени Индустри води во серијата, 2-1
3 мај
2016
18:00
Извештај Фени Индустри 82, Кожув 69    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 25-21, 14-17, 21-7, 22-24
Пое: К. Враговиќ 27
Ско: К. Николовски 10
Дод: К. Враговиќ 10
Пое: А. Нешовиќ 17
Ско: Б. Пен 8
Дод: повеќемина-3 2
Фени Индустри ја освоил серијата, 3-1

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

(3) Куманово 2009 против (6) Работнички[уреди | уреди извор]

Поради 4-0 во лигашкиот дел, серијата започнала со 1-0 за Куманово 2009.

26 април
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 82, Работнички 85    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 19-22, 31-20, 16-16, 16-27
Пое: Б. Трајковски 33
Ско: Б. Трајковски 16
Дод: А. Костоски 4
Пое: Ѓ. Чековски 21
Ско: Д. Мираковски 8
Дод: Д. Мираковски, Ј. Марковски 4
Израмнета серијата, 1-1
29 април
2016
19:00
Извештај Работнички 60, Куманово 2009 77    Спортска сала Градски Парк, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 14-14, 17-13, 13-27, 16-23
Пое: Ј. Марковски 17
Ско: Ѓ. Чековски 9
Дод: Д. Мираковски 9
Пое: А. Костоски 21
Ско: Б. Трајковски 12
Дод: А. Костоски 8
Куманово 2009 води во серијата, 2-1
3 мај
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 100, Работнички 94    Спортска сала Куманово, Куманово
Четвртини: 29-24, 29-23, 27-17, 15-30
Пое: Б. Трајковски 24
Ско: Б. Трајковски 10
Дод: А. Костоски 8
Пое: Ѓ. Чековски 29
Ско: Ѓ. Чековски 10
Дод: Ѓ. Чековски 9
Куманово 2009 ја освоил серијата, 3-1

Полуфинале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (4) Фени Индустри[уреди | уреди извор]

6 мај
2016
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 95, Фени Индустри 64    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 25-13, 31-16, 19-12, 20-23
Пое: У. Луковиќ 23
Ско: Љ. Младеновски 12
Дод: М. Љубичиќ 9
Пое: Б. Стајиќ 13
Ско: М. Пековиќ 8
Дод: Ј. Петровски 5
МЗТ Аеродром води во серијата, 1-0
8 мај
2016
19:30
Извештај Фени Индустри 87, МЗТ Аеродром 91    Спортска сала Јасмин, Кавадарци
Четвртини: 30-21, 15-19, 21-23, 21-28
Пое: К. Враговиќ 25
Ско: Б. Стајиќ, М. Пековиќ 6
Дод: Ј. Петровски 7
Пое: У. Луковиќ 31
Ско: У. Луковиќ 17
Дод: Н. Протиќ 4
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-0
10 мај
2016
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 100, Фени Индустри 77    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 25-10, 25-25, 22-23, 28-19
Пое: У. Луковиќ 17
Ско: У. Луковиќ 10
Дод: Н. Протиќ 5
Пое: Б. Стајиќ 18
Ско: В. Ивеља 7
Дод: Ј. Петровски 7
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 3-0

(2) Карпош Соколи 2000 против (3) Куманово 2009[уреди | уреди извор]

6 мај
2016
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 97, Куманово 2009 91    Вип Арена, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 17-23, 28-21, 28-18, 24-29
Пое: Ф. Шепа 24
Ско: М. Болтиќ 12
Дод: М. Болтиќ 6
Пое: Б. Трајковски 20
Ско: В. Мандиќ, Б. Трајковски 5
Дод: А. Костоски 9
Карпош Соколи 2000 води во серијата, 1-0
8 мај
2016
19:30
Извештај Куманово 2009 66, Карпош Соколи 2000 63    Спортска сала Куманово, Куманово МРТ собраниски канал
Четвртини: 16-15, 23-17, 18-16, 9-15
Пое: А. Костоски 13
Ско: Б. Трајковски 13
Дод: А. Костоски 6
Пое: Ф. Шепа, Д. Соколов 13
Ско: М. Болтиќ 7
Дод: повеќемина-4 1
Израмнета серијата, 1-1
10 мај
2016
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 74, Куманово 2009 65    Вип Арена, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 23-16, 24-12, 12-16, 15-21
Пое: М. Болтиќ 21
Ско: повеќемина-3 8
Дод: М. Болтиќ 6
Пое: В. Мандиќ, Б. Трајковски 16
Ско: Б. Трајковски 12
Дод: А. Костоски 5
Карпош Соколи 2000 води во серијата, 2-1
13 мај
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 73, Карпош Соколи 2000 57    Спортска сала Куманово, Куманово МРТ собраниски канал
Четвртини: 24-15, 16-19, 15-11, 18-12
Пое: М. Симоновски 23
Ско: Н. Мишановиќ, Б. Трајковски 8
Дод: А. Костоски 11
Пое: Д. Соколов 16
Ско: М. Снер 8
Дод: М. Снер 5
Израмнета серијата, 2-2
15 мај
2016
19:00
Извештај Карпош Соколи 2000 73, Куманово 2009 84    Вип Арена, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 20-31, 21-16, 12-12, 20-25
Пое: Ф. Шепа 17
Ско: А. Петровиќ 8
Дод: М. Болтиќ 3
Пое: А. Костоски 21
Ско: Н. Мишановиќ 8
Дод: А. Костоски 8
Куманово 2009 ја освоил серијата, 3-2

Ова било прва серија во разигрувањата помеѓу овие две екипи.

Финале[уреди | уреди извор]

(1) МЗТ Аеродром против (3) Куманово 2009[уреди | уреди извор]

18 мај
2016
18:00
Извештај МЗТ Аеродром 84, Куманово 2009 87    Спортски центар Јане Сандански, Скопје
Четвртини: 23-23, 15-18, 20-17, 26-29
Пое: Ѓ. Дреновац 21
Ско: У. Луковиќ 10
Дод: М. Љубичиќ 4
Пое: Б. Трајковски 32
Ско: Б. Трајковски 14
Дод: А. Костоски 5
Куманово 2009 води во серијата, 1-0
21 мај
2016
20:00
Извештај Куманово 2009 75, МЗТ Аеродром 82    Спортска сала Куманово, Куманово МРТ собраниски канал
Четвртини: 17-24, 15-21, 20-14, 23-23
Пое: Б. Трајковски 18
Ско: М. Симоновски 11
Дод: М. Симоновски 4
Пое: М. Луковиќ 16
Ско: У. Луковиќ 8
Дод: повеќемина-3 2
Израмнета серијата, 1-1
24 мај
2016
19:00
Извештај МЗТ Аеродром 91, Куманово 2009 73    Спортски центар Јане Сандански, Скопје МРТ собраниски канал
Четвртини: 25-20, 23-23, 22-19, 21-11
Пое: Д. Стојановски 19
Ско: Д. Мијатовиќ 15
Дод: Н. Протиќ 7
Пое: А. Костоски 17
Ско: М. Јанески 7
Дод: М. Симоновски 4
МЗТ Аеродром води во серијата, 2-1
27 мај
2016
19:00
Извештај Куманово 2009 88, МЗТ Аеродром 90    Спортска сала Куманово, Куманово МРТ собраниски канал
Четвртини: 26-22, 16-19, 27-24, 19-25
Пое: А. Костоски, Б. Трајковски 23
Ско: М. Симоновски, Б. Трајковски 5
Дод: Б. Трајковски 5
Пое: Ѓ. Дреновац 25
Ско: Д. Стојановски, У. Луковиќ 9
Дод: Н. Протиќ 4
МЗТ Аеродром ја освоил серијата, 3-1

Наводи[уреди | уреди извор]

Надворешни врски[уреди | уреди извор]